Walcott mot Fabregas

- stjärnmöte i U21-EM

Foto: AP
Theo Walcott och Cesc Fabregas
SPORTBLADET

U21-EM är mästerskapet för framtidens stjärnor.

I vissa fall är dock framtiden redan här.

Eller vad sägs om några av stjärnorna som kommer till Sverige nästa sommar.

Exakt vilka spelare som dyker upp till mästerskapet i Göteborg, Malmö, Helsingborg och Halmstad nästa sommar återstår att se. Vissa av spelarna är till exempel givna i storlag och kommer att spela mycket inför mästerskapet, men målet är att så många som möjligt av de bästa ska dyka upp och vill det sig väl kan det mycket väl bli en stjärnparad på arenor som Örjans Vall och Olympia sommaren 2009.

De två länder som har flest igenkännbara stjärnor som möjliga deltagare återfinns i samma grupp. Spanien och England kan bli ett möte mellan spelare som är vana vid att spela på den riktigt stora scenen. Eller vad sägs om Cesc Fabregas, Bojan Krkic, Sergio Ramos och David Silva? Eller England Theo Walcott, Micah Richards, Joe Hart och Aaron Lennon. Just Walcott och Fabregas, lagkamrater i Arsenal kan alltså mycket väl stöta på varandra i sommar.

AIK-målvakt kommer

Finland, som slog ut Österrike i en dramatisk straffläggning kommer att lita på spelare som Halmstads Tim Sparv och AIK:s målvakt Tomi Maanoja. Inga stjärnor direkt, men några som den svenska publiken känner igen. Italiens stjärnor, som Sverige ställs emot leds av Villareals Giuseppe Rossi och Zlatans lagkamrat i Inter, Mario Balotelli.

En spelare som mycket väl snart kan slå igenom för den riktigt stora fotbollspubliken är Serbiens Zoran Tosic. Manchester United vill ha honom och sägs vara beredda att betala 100 miljoner kronor. Detaljer om ett arbetstillstånd återstår att lösa innan Tosic lämnar Partizan Belgrad för United.

En fotbollsfest?

Manuel Neuer, blivande stormålvakt i Schalke 04 och möjligen det tyska landslaget, är en annan av framtidens stjärnor som lär inta de svenska fotbollsplanerna om lite drygt ett halvår. Det väntar alltså en veritabel fotbollsfest om alla stjärnor dyker upp.