Laddar upp – med yoga

SPORTBLADET

Nästa vecka är Annika Sörenstam i Dubai för sin sista turnering som proffs.

Men uppladdningen sker långt från en golfbana.

– Jag har precis kommit till Indien för att uppleva yoga och meditation, avslöjar världsstjärnan för Sportbladet.

Foto: Montage

Efter 15 år som stor stjärna på världens främsta golftourer ser Annika Sörenstam slutet karriären. Avskedet på USA-touren är redan avklarat, liksom hennes farväl till både den europeiska och asiatiska publiken. Nu återstår endast spel

i Dubai Ladies Masters, nästa vecka.

Uppladdningen den här viloveckan sker på hemlig ort i Indien. Tillsammans med amerikanska väninnan Vicky ägnar sig den tidigare världsettan åt en stor hobby – yoga, som i flera år varit en grund för den så framgångsrika golf-svingen.

All tid ägnas åt lugn

– Jag är här i ett par dagar, berättar Annika Sörenstam som har planerat besöket i närmare ett år.

På det indiska yogacentret ägnas all tid och koncentration åt lugn för kroppen och själen. Kontakten med omvärlden via mobiler eller datorer är förbjuden och måltiderna består av lätt och näringsrik mat – utan kött eller vin. Deltagarnas närmaste sällskap är palmer och varma vindar.

”Jag mår bra”

– Jag är här för att uppleva yoga och meditation i en annan miljö än hemma, menar Annika som hunnit med flera yogaklasser och även njutit av massage.

Hur mår du?

– Jag mår bra!

Hur känns det när din sista turnering närmar sig?

– Det känns ju lite vemodigt nu när den sista tävling är nästa vecka, men jag har spännande projekt på gång som gör det intressant och roligt att se fram emot.

Redan till helgen reser Sörenstam vidare till Dubai. Men när den allra sista tävlingen är spelad nästa vecka lär det bli ännu mer tid för – yoga, bland annat.

FAKTA

Vad är yoga?

Yoga är sanskrit och betyder förening. Det är en holistisk lära om välbefinnande som använder sig av kroppsställningar, andningsövningar och meditationsteknik. Det finns i dag ca 200 olika yogaformer och 50 miljoner registrerade utövare runt om i världen.

Källa: Viktklubben.se