Stjärnorna som kan tvingas bort

Här är NHL-spelarna som ryktas bli bortbytta

Foto: AP
Omtalade Marian Gabori, Ilja Kovaltjuk och Michael Nylander är tre av spelarna det ryktas om just nu.
SPORTBLADET

Vilken spelare byts bort till vilken klubb?

Två månader in i NHL-säsongen ryktas det vilt om spelaraffärer mellan klubbarna.

Sportchansen listar spelarna som det talas mest om just nu.

Ilja Kovaltjuk, Atlanta

Den skjutglade ryssen brukar ligga i toppen av NHL:s skytteliga. Men inte i år. Det har bara blivit åtta mål så här långt och ryktena om att Kovaltjuk är på väg bort ökar bara i styrka.

Kovaltjuks kontrakt går ut först 2010, men Atlanta vill definitivt inte tappa sin stjärna utan att få något i utbyte. Frågan är också om forwarden vill fortsätta sin karriär i Thrashers. Klubben får svårt att gå till slutspel i år och framtiden ser inte särskilt ljus ut.

Martin Havlat, Chicago

Tjeckens kontrakt går ut nästa sommar och absolut ingenting talar för att Chicago vill ha kvar honom i laget. Havlat tjänar i år sex miljoner dollar, men lever knappast upp till den lönen.

Blackhawks är också intresserat av att minska sin lönekostnad. Det har snackats om att en av målvakterna – Nikolai Khabibulin eller Cristobal Huet – ska försvinna, men inget annat lag verkar särskilt intresserat. Därför snackas det nu allt mer om att det är Havlat som ska bytas bort.

Marian Gaborik, Minnesota

En av ligans snabbaste och vassaste forwards – när han är frisk. Olyckligt nog för Minnesota är dock Gaborik allt som oftast skadad. Som nu, till exempel. Slovakens kontrakt går ut i sommar och Wild sägs vilja förlänga, dock inte till det pris som Gaborik kräver.

Forwarden har tidigare sagt att han någon gång vill testa på att spela i en annan, mer offensivt inriktad klubb. Ska man tro ryktena rycker en flytt nu allt närmare.

Jay Bouwmeester, Florida

Väldigt skicklig back som Florida helst av allt vill behålla. Men frågan är om inte kanadensaren tröttnat på att harva i botten av Eastern Conference.

Redan i somras ville Florida skriva ett långtidskontrakt, men Bouwmeester gick bara med på ett år.

Sista chansen för Florida att få något i utbyte för backen, lär vara att byta bort honom innan transferdeadline i februari. Enligt skvallret kan dock en bytesaffär ske tidigare än så.

Michael Nylander, Washington

Vid flera tillfällen har det rapporterats att en bytesaffär mellan Chicago och Washington varit mer eller mindre klar. Än har dock ett klubbyte för Michael Nylander inte blivit verklighet. ”Nyllet” har en no-trade klausul i kontraktet och kan alltså själv stoppa en bytesaffär.

Svensken har på inga sätt gjort en dålig säsong i Capitals, men laget har just nu ett överflöd på centrar. Och om det är något som just Chicago behöver, så är det en spelare på den positionen.

Mattias Öhlund, Vancouver

Den svenske backjättens kontrakt går ut i juli och då ingen förlängning är klar med Canucks, har ryktena kring Öhluns framtid tagit fart.

Om Vancouver skulle vilja byta bort Öhlund, lär det knappast saknas intresserade lag. En klubb som redan sägs vilja ha backen är Ottawa Senators.

Maxim Afonigenov, Buffalo

Den lille ryssen med den läskigt höga farten verkar ha kört fast i Buffalo. Ryktena började egentligen redan förra säsongen, men har blivit allt intensivare under hösten.

Nu talas det också om att forwarden har tröttnat på NHL och kommer att skriva på för en KHL-klubb i sommar.

Dwayne Roloson, Edmonton

Många trodde att Oilers skulle vara ett lag för slutspel den här säsongen. Många verkar ha trott fel. Det surras om att coachen Craig McTavish är på väg att få sparken och att klubben kommer att byta spelare för att nå bättre resultat.

Edmonton har gått runt på tre målvakter hittills och det är naturligtvis ingen ideal situation. Roloson är den som sägs vara på väg bort.