Ett ögonblick...

... Mats Wennerholm

SPORTBLADET

... Sportbladets reporter och krönikör, som börjar blogga på sportbladet.se i dag.

Foto: Andreas Bardell

– Det har varit på gång länge, men jag har inte kommit till skott förrän nu. Det var nära att jag börjat för ett par år sedan, när jag var erbjuden att börja blogga på engelska på amerikanska Hockeybuzz.com – som är världens näst största hockeysite efter NHL.com. Men nu är det dags och då väljer jag Sportbladet. Det gäller att hänga med i tiden.

Det finns en miljon bloggar därute. Vad ska Mats Wennerholm bidra med?

– Det har jag frågat mig själv också. Men eftersom jag lever med hockeyn och friidrotten vinter och sommar finns det mycket att berätta. Det händer massor bakom kulisserna som kan vara intressant att läsa om. Och dessutom har en blogg ett obegränsat utrymme, så det går att gå lite djupare i analyserna.

Vilket blir ditt första inlägg?

– Det blir bara en kortare programförklaring. Jag börjar på en söndag och det är ingen bra bloggardag. Folk läser bloggar på vardagar (läs arbetsdagar). Men på måndag kommer min första reflektion och den kommer att handla om Jelena Isinbajeva.

Bästa sportjournalist

Du blev utsedd till bästa sportjournalisten av Stockholms Sportjournalistklubb i måndags, hur har veckan­ varit?

– Det har varit tillbaka till det normala efter en fantastisk priskväll och många gratulationer via mejl och sms. Jag känner mig helt överväldigad. Det enda jag ångrat är att mitt tacktal kanske var i kortaste laget.

Tills sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att elitserien får 14 lag.