”Spottar snorloskor”

Missnöjda – då gick HV-fans till attack

1 av 3 | Foto: Foto: SCANPIX
IRRITERAD När Brynäs Jacob Markström lämnade isen efter matchen så fick han spottloskor på sig.
SPORTBLADET

JÖNKÖPING. Ännu en gång har delar av publiken i Kinnarps Arena visat sig från sin sämsta sida.

När Brynäs spelare lämnade isen fick de ta emot spottloskor och förolämpningar från besvikna hemmafans.

– Jag tycker att dom skämmer ut sig fullständigt, säger Jacob Markström.

Matchen slutade oavgjort och efter slutsignalen visade hemmapubliken sitt missnöje. Man vräkte in programblad och annat på isen och HV 71:s spelare applåderade ironiskt mot domaren Robert Lahti, som fick ta emot största delen av missnöjet.

När Brynäs spelare skulle gå ut till omklädningsrummet efter slutsignalen spottade delar av publiken bakom Brynäs bås på flera av spelarna.

– Dom spottar snorloskor på Markström och detta är någonting som HV som förening måste ta tag i, det har ju hänt förut, säger Brynäs tränare, Niklas Czarnecki.

Fanatisk hemmapublik

Publiken i Kinnarps Arena är kanske den mest fanatiska hemmapubliken i serien. Samtidigt är den enögd och dras alltid med i spelarnas frustration på isen.

– Jag tycker att det är kul att komma hit för det är alltid bra tryck. Men att spotta på en när man går av isen är bara pinsamt, säger Markström.

Sa du något till dom?

– Nej, då sänker man sig till deras nivå, det är bättre att bara gå därifrån.

Czarnecki tycker att HV 71 som förening måste göra något åt problemen med sina besvärliga hemmasupportrar, men HV:s klubbdirektör Tommy Fritz tycker inte att det finns någon anledning.

– Om detta har hänt så tar jag bestämt avstånd ifrån det men vi har inte haft några sådana problem tidigare under min tid, och det låter konstigt för mig eftersom det inte var bortalaget utan domaren som publiken var missnöjd med i kväll.

Kommer ni att göra något för att stärka säkerheten för bortalaget?

– Vi arbetar hela tiden med säkerheten och har 14 vakter och 50 matchvärdar på plats, men eftersom det inte varit något löpande problem hos oss så kan jag inte se att det behövs just nu, säger Fritz.

Missnöjda med Lahti

HV 71 fick två personliga matchstraff under matchen för snack och kanske borde spelarna ta lite ansvar för att inte underbygga aggressioner på läktaren.

– Vi är missnöjda med domaren idag men han jävlas ju inte med oss med flit. Samtidigt ska vi kanske vara glada över att det finns någon som vill döma oss överhuvudtaget, säger Johan Davidsson.

FAKTA

SKANDALFANSEN :

Direkt bakom motståndarnas avbytarbås i Kinnarps Arena finns en rad stolar med en ökänd publik.

De har kallats för slipshuliganer och de flesta som sitter där är egenföretagare med dyra säsongsbiljetter.

De skriker könsord, spottar ned i båset och kastar olika föremål, som godis och programblad.

Tre tränare som uttryckt sin irritation över slipshuliganerna i Jönköping: Tommy Boustedt, Nicklas Wikegård och Leif Boork.

Just Boork har haft den mest uppseendeväckande incidenten med HV-publiken. I en slutspelsmatch 2007 brast det för den dåvarande Brynästränaren som gick ut på isen och visade fingret. Då hade det bland annat regnat ned godisbilar i båset.

ARTIKELN HANDLAR OM