– Nu måste vi sluta spela vacker fotboll

Adebayor vill se ett effektivare Arsenal

Foto: AP
Tröttnat Arsenals stjärna Emmanuel Adebayor vill inte att laget koncentrerar sig på dribblingar och passningar - utan satsar allt på att göra mål.
SPORTBLADET

Arsenal brukar hyllas för att spela Premier Leagues vackraste fotboll.

Men nu har anfallsstjärnan Emmanuel Adebayor tröttnat på den stämpeln.

– Vi måste sluta tänka på våra dribblingar och passningar och bara se till att bollen hamnar i mål, säger han.

Förluster mot mittenlag, men segrar över Manchester United och Chelsea. Arsenal har haft en säsong som gått upp och ned. För att hitta en jämnare form och närma sig lagen i toppen av Premier League, måste laget sluta koncentrera sig på att spela vacker fotboll.

Det menar anfallsstjärnan Emmanuel Adebayor i en intervju.

”Vinna varje match”

– För att vi ska kunna bli mästare, så måste vi vinna nästan varje match. Vi är åtta poäng efter förstaplatsen och vi måste kontrollera oss själva, inte oroa oss för om vi spelar vackert eller inte, säger han till Arsenal TV.

– Det viktiga är inte hur vi spelar, utan vad vi kommer att uppnå. Vi måste sluta tänka på våra dribblingar och passningar och bara se till att bollen hamnar i mål.

Adebayor menar också att laget behöver hjälp från fansen på Emirates Stadium. Stjärnan är inte nöjd med att supportrarna buade ut hemmaspelaren Emmanuel Eboue mot Wigan senast.

– Vi kämpar alla tillsammans och jag tyckte synd om Eboue. Han är en av mina bästa kompisar.

– Vi kände för honom eftersom han har varit borta på grund av skada under en månad. Och det här var hans första match sedan dess. Därför var det svårt för honom, säger Adebayor.