Röster om Sörenstam

SPORTBLADET
”Om Tiger Woods kom in här skulle jag dö” säger Anders.

– Det spelar ingen roll att hon slutar. Annika fortsätter att skicka sms ändå om olika saker. Vi pratar ganska ofta och har en bra kontakt. Jag kommer att sakna att inte få se henne spela.

Tiger Woods till Svensk Golf.

– Det kommer kännas tomt men nu ska vi fira. Det ska bli champagne och sedan guidad tur på hotellet Burj Al Arab.

Pappa Tom Sörenstam efter tävlingens slut.

– Hon är självklart en av mina idoler och det tror jag hon är för alla tjejer som någonsin hållit i en golfklubba. Utan henne skulle vi inte vara här i dag.

Segrarinnan i Dubai, Anja Monke, Tyskland.

– När hon vann US open reste vi ganska mycket ihop och det var mitt första år på USA-touren. Veckan efter Annikas seger kom jag tvåa i en tävling. Det var ingen slump utan det var ”som att kan hon vinna så kan jag”.

Carin Koch till TT.

– Det hade varit gott för henne att avsluta karriären med en seger i Dubai även om jag nog tror att Annika är väldigt nöjd med sin karriär oavsett hur det går i sista tävlingen.

Henrik Stenson till TT.

– Jag har alltid haft största respekt för vad Annika gjort på golfbanan. När hon spelade mot herrarna så satt hela min familj och jag hemma i Guadalajara och hejade på henne och var väldigt nervösa.

Världsettan Lorena Ochoa i samband med sista tävlingen hon och Sörenstam spelade ihop.

– Hon har ju bidragit starkt till damgolfens starka position i dag. Dessutom har hon satt press på oss svenska herrar att bli bättre. Det är synd att hon slutar. Jag hoppas att hon gör comeback.

Robert Karlsson till Svensk Golf.

– Annika har gjort allt hon kan göra för damgolfen. Hon har haft en fantastisk karriär och det finns inget mer för henne att bevisa.

Suzann Pettersen i samband med LPGA-mästerskapen i år.

– Det går inte att överskatta Annikas inverkan på spelet generellt, inte bara på damsidan. Hon var en dominant spelare, definitivt den bästa under sin tid, kanske den bästa någonsin och precis som Tiger Woods har Annikas hängivenhet och resultat tvingat alla andra att förbättra sitt spel.

Phil Mickelson till Svensk Golf.

– Annika har haft en alldeles enastående karriär med så många highlights och framgångar. Mitt allra starkaste minne är hennes otroliga 59-rond 2001.

Retief Goosen till Svensk Golf.

TT