”Han är Englands framtid”

Förbundskapten Capello ser James Milner som nästa landslagsstjärna

Foto: AP
Landslaget nästa Fabio Capello tror att Aston Villas James Milner kommer betyda mycket för Englands landslag i framtiden.
SPORTBLADET

Förbundskaptenen Fabio Capello har sett Englands framtid.

Hans namn: James Milner.

– Han är framtiden, min framtid, säger Capello till The Times.

Fabio Capello kan vara rätt nöjd med sitt första år som Englands förbundskapten. Italienaren har lett laget till fyra raka VM-kvalsegrar och en meriterande vinst borta mot Tyskland i en träningsmatch.

Trots det är det förlusten mot Frankrike i mars, som Capello ser som den viktigaste matchen hittills för hans landslag.

”Trodde jag var galen”

– Efter matchen sa jag till spelarna i omklädningsrummet att jag var nöjd, eftersom vi hade tagit ett steg i rätt riktning. Spelarna trodde jag var galen, men jag var nöjd eftersom vi hade spelat mot VM-tvåan Frankrike, säger Capello.

– Vi mötte dem i Paris och under en halvtimme spelade vi väldigt bra. Och om vi kunde spela så i en halvtimme, så kunde vi göra det i en hel match. Det var därför det kändes som vi tog ett stort steg i rätt riktning.

Fabio Capello fortsätter också att se ljust på framtiden. Mycket tack vare en trio unga spelare från Aston Villa. Gabriel Agbonlahor och Ashley Young har Capello hyllat tidigare och nu pekar han ut James Milner som Englands framtid.

– Han är framtiden, min framtid. Han var nära en plats när han tillhörde Newcastle, men blev skadad innan jag skulle ta ut honom, säger Capello.

Tror inte på veteranerna

– Han är en väldigt intressant spelare och har alltid spelat bra för U21-landslaget. Han gjorde två mål i den matchen jag såg, jag tror det var mot Irland.

Medan Capello hyllar ungdomarna, verkar han inte lika exalterad över veteranerna Michael Owen och David Beckham.

– Det viktigaste för Owen är att han är frisk. De tre senaste gångerna jag tog ut honom har han varit skadad, säger Capello.

– Om Beckham spelar för Milan, är det möjligt att jag granskar honom. Men om han inte spelar, så kommer han inte vara med i truppen.

FAKTA

Res till England och upplev Premier League:

SAS flyger dagligen till flygplatserna London Heathrow och London City.

Stockholm – Heathrow: 76 gånger i veckan.

Stockholm – London City: 22 gånger i veckan.

Göteborg – London: 26 gånger i veckan.

Köpenhamn – Heathrow: 80 gånger i veckan.

Köpenhamn – London City: 32 gånger i veckan.

SAS flyger till Manchester 12 gånger i veckan.