Ericsson 3 trea för tredje gången i Ocean race

Spanska Telefonica Blue vann tredje etappen

Foto: AP
Spanska Telefonica Blue vann tredje etappen.
SPORTBLADET

Trea för tredje gången – men före systerbåten för första gången.

I den hittills jämnaste målgången i Ocean race kom Ericsson 3 med den nordiska besättningen trea – mindre än en minut före Ericsson 4.

Det tog tio dygn för de främsta båtarna att ta sig de knappt 2 000 sjömilen på den tredje etappen i Ocean race från Kochi på den indiska västkusten till Singapore.

I mål skiljde det mindre än 20 minuter mellan ettan och fyran.

Spanska Telefonica Blue vann tämligen klart i sammanhanget, med 17 minuter före tvåan Puma. Ericsson 3 var bara 1,47 minuter efter Puma och var i sin tur blott 40 sekunder före fyran Ericsson 4 i mål. Att etappen var så jämn gjorde att flera besättningar hade segervittring.

– Jag måste erkänna att jag vid några tillfällen trodde att vi skulle vinna etappen. Nu blev det tyvärr inte så. Men det var verkligen ett spännande race, säger Anders Lewander, skeppare på Ericsson 3.

Ericsson 4, med brasilianaren Torben Grael som skeppare, leder fortfarande jordenruntseglingen totalt. Men till nya tvåan Telefonica Blue skiljde det bara 4,5 poäng. Puma är trea på 27,5 poäng, medan Ericsson 3 är fyra på 23,5. Anders Lewander och hans nordiska besättning hade legat ännu bättre till om det inte hade varit för de fyra straffpoängen som Ericsson 3 fick i början av tävlingen på grund av en för lätt köl.