Historiskt uselt

Detroit NFL:s värsta förlorarlag genom tiderna

1 av 5 | Foto: AFP
LÅGVATTENMÄRKE Gosder Cherilus deppar efter förlusten mot Green Bay Packers.
SPORTBLADET

16 matcher, 0 segrar, 16 förluster.

Så ser Detroit Lions historiska tabellrad ut.

– Vi är vana vid att de stinker, men de har aldrig stinkt så mycket som de stinker i år, säger en besviken supporter till nyhetsbyrån AP.

Detroit Lions föll, inte helt oväntat, med 21-31 på bortaplan mot Green Bay Packers i grundseriens sista omgång i NFL, den proffsligan i amerikansk fotboll.

Därmed var bottenrekordet ett faktum: 16 spelade matcher; 16 förluster. Aldrig tidigare har ett lag varit så uselt i NFL.

”Ingenting positivt”

– Jag har ingenting positivt att säga, säger lagets genomgående bäste spelare under säsongen, Wide Recievern Calvin Johnson, till AP.

Lions är inte den första klubben som går utan en seger i grundserien – 1976 lyckades Tampa Bay Buccaneers med bedriften – men det är den första klubben som gör det över 16 matcher. 1976 var grundserien 14 matcher lång och Buccaneers dessutom en helt ny klubb i NFL.

Patriots missade slutspel

Lions gör sin 75:e säsong i år – och jubileet blev minst sagt dystert. På 16 matcher mäktade klubben med 268 poäng, men släppte till 517. I två matcher av matcherna förlorade de med 35 poäng eller mer.

I fjol lyckades New England Patriots med den omvända bedriften – att vinna samtliga 16 matcher i grundserien. Det bar till sist hela vägen till Superbowl, där Patriots föll mot New York Giants. I år missade Patriots slutspel, trots 11 segrar.

Återstår att se när Detroit Lions tar sig till ett slutspel nästa gång. Det blir i vilket fall utan coachen Rod Marinelli som i dag fick sparken av klubbens ägare William Clay Ford.

FAKTA

NFL:s slutspelsklara lag

AFC

Wild Card-möten:
Indianapolis-San Diego
Baltimore-Miami

Klara för divisionsfinal:
Tennessee
Pittsburgh

NFC

Wild Card-möten:
Atlanta-Arizona
Philadelphia-Minnesota

Klara för divisionsfinal:
Carolina
NY Giants