Sämsta målsnittet under 2000-talet

”Jag skäms – men va fan”

SPORTBLADET

Tre matcher, sex segersugna lag – ett enda mål.

Den målsnåla måndagen fullbordar allsvenskans dystraste omgång på 2000-talet.

–? Jag skäms. Det är mycket matcher, men vad fan, det måste vara en inställningsfråga, säger Gais Bobbie Friberg da Cruz.

Foto: Bildbyrån
Målmissar i massor karaktäriserar årets allsvenska.

Gillar du stark defensiv, mittfältsspel och missade chanser?

Grattis, aldrig under 2000-talet har det nätats mindre på våren – och allra målsnålast är det just nu.

I fjol gjordes tjugo mål i omgång nio. Efter Ljungskiles, Gefles, Gais, Norrköpings och Halmstads nollor i går stannade de allsvenska lagens sammanlagda målskörd på sex. Då spelar ändå två lag mer i år.

Gefle-Olsson nöjd

– Det kommer alltid lite dippar när man spelar så här mycket matcher men jag är nöjd att vi höll fokus och inte släppte in något mål, säger Ljungskiles tränare David Wilson.

Wilsons kollega Per Olsson tycker också att man ska lyfta fram det positiva: hans Gefle har ju äntligen fått koll på defensiven.

–? Vi har förlorat fyra matcher utan att göra mål och då kan man behöva en sån här match då man inte släpper till något, säger Olsson.

Tre skott på mål

Halmstadsanfallaren Magnus Arvidsson har svårare att vara nöjd. Laget hade bara tre skott på mål mot AIK och själv har ”Mål-Arvid” inte nätat i allsvenskan sedan augusti i fjol.

–?Det är för dåligt. Det är svårt att säga om det beror på det hårda spelschemat, men jag har aldrig spelat så hårt innan. Men man hinner inte träna in något speciellt inför en match.

Påverkar det ert anfall mer än försvaret?

–?Ja, det är säkert så. Det är roligare att spela matcher än att träna, men samtidigt är det synd att det gör att vi spelar sämre anfallsfotboll. Det är synd för allsvenskan.

ARTIKELN HANDLAR OM