Nu stoppas Bojkotten

Hemligt brev i går: Fansen återvänder till bortamatcherna

Foto: Foto: LASSE ALLARD
Hammarbys supportrar är tillsammans med AIK:s de som främst drivit bojkotten mot sina lags borta- matcher.
SPORTBLADET

Enligt ett hemligt mejl som i går skickades ut till de allsvenska klubbarna görs nu bedömningen att den omtalade bortaresebojkotten är över.

– Detta utan att vi behöver ändra i några redan fastlagda regelverk, skriver Elfsborgs Bosse Johansson till klubbarna.

Bortaresebojkotten – som drivits av Hammarbys och AIK:s supportrar under fjolåret – växte snabbt till ett problem som allsvenskan ville bli av med. I höstas gick supportrarna samman i den så kallade Supporterunionen, SFSU. Därmed inleddes en dialog under ledning av Elfsborgs ordförande Bosse Johansson.

Sent i går kväll gick Johansson ut med information via mejl till samtliga allsvenska klubbar.

”Bra dialog”

– Uppdatering av läget när det gäller diskussionen med Supporterunionen, SFSU. I tisdags träffade vi dem igen och jag kan med glädje konstatera att dialogen är bra, skriver Johansson.

Bosse Johansson gör i mejlet bedömningen att bortaresebojkotten i praktiken är att betrakta som över.

– Det känns som om de verkligen uppskattar att vi tar oss tid att träffa dem och lyssna på dem och min bedömning är nu att exempelvis bortaresebojkotten ska kunna läggas ner inför den kommande säsongen. Detta utan att vi behöver ändra i några redan fastlagda regelverk, skriver Johansson.

Han betonar vikten av en fortsatt god dialog med SFSU.

– Det är viktigt för dem att de känner vårt uppriktiga uppsåt att ha dem som en viktig samtalspartner framöver. Vårt syfte och mål är ju att få denna stridsyxa nedgrävd i god tid innan säsongen börjar och det känns som sagt som om vi kommer att nå fram till detta, skriver Bosse Johansson.

Stödjer Johansson

Tidigare under dagen var Sportbladet i kontakt med SFSU:s ordförande Frank Ågren som då uttalade sitt stöd för Bosse Johansson i den pågående maktkampen om posten som ordförande för Svensk Elitfotboll där Johansson utmanar sittande Sef-ordföranden Bosse Lundquist.

– Vi tror på Sefs valberedning och har uttalat vårt fulla stöd till deras förslag till ny ordförande och tror att det ger absolut bäst förutsättningar för en positiv samverkan mellan klubbarna och supportrarna, skriver Frank Ågren i ett mail.

Sportbladet har sökt Bosse Johansson för en kommentar.

FAKTA

Det här mailet gick ut till alla allsvenska klubbar i går kväll

Uppdatering av läget när detgäller diskussionen med Supporterunionen, SFSU.

I höstas tillsatte Allsvenskarna inom SEF en grupp som fick i uppdrag att starta en dialog med den nybildade Supporterunionen, SFSU. Efter att SFSU för några veckor sedan tillsatt styrelse så har vi, som jag berättat tidigare, haft ett par möten med dem.

I tisdags träffade vi dem igen och jag kan med glädje konstatera att dialogen är bra. Det känns som om de verkligen uppskattar att vi tar oss tid att träffa dem och lyssna på dem och min bedömning är nu att exempelvis bortaresebojkotten ska kunna läggas ner inför den kommande säsongen. Detta utan att vi behöver ändra i några redan fastlagda regelverk; däremot är det viktigt för dem att de känner vårt uppriktiga uppsåt att ha dem som en viktig samtalspartner framöver. Vårt syfte och mål är ju att få denna stridsyxa nedgrävd i god tid innan säsongen börjar och det känns som sagt som om vi kommer att nå fram till detta.

Vänliga hälsningar

Bosse Johansson

IF Elfsborg