Rasande efter psykningarna

Wilanders attack i natt: ”Fy fan vilken dålig stil”

1 av 2 | Foto: Foto: BILDBYRÅNAndreas Vinciguerra pressade Dudi Sela.
Förbundskapten Mats Wilander var mycket upprörd efter de två matcherna i går.
SPORTBLADET

MALMÖ. Andreas Vinciguerra blev psykad av motståndarlaget under maratonmatchen mot Dudi Sela.

Efteråt gick Mats Wilander till hård attack mot israelerna.

– Fy fan vilken dålig stil. Ärligt talat ser jag ingen skillnad på det här och det som Maradona gjorde i fotbolls-VM, säger den svenske Davis Cup-kaptenen.

Vinciguerra slet för kung och fosterland och tvingade Israels formstarke nyckelspelare till en oviss femsetare som pågick i närmare fyra timmar.

Vid ställningen 8–8 i avgörande set inträffade det som fick både ”Vinci” och Wilander att rasa.

Trots att det inte var något sidbyte och åskådare då förväntas sitta kvar på sina platser lämnade reserven Noam Okun Israels bänk.

”Det är skandal”

Han tog sin stol, gick bakom det svenska laget till motsatt planhalva och satte sig i höjd med baslinjen för att peppa Dudi Sela och samtidigt psyka Vinciguerra.

– Det är skandal. Måste man göra allt för att störa rytmen i matchen? Amir Hadad gjorde likadant i ”Tompas” match. Det är katastrof att det ska sluta på ett så här tråkigt sätt, säger Wilander.

”Jävla dålig etikett”

Den vanligtvis sansade 44-åringen var väldigt irriterad och inledde en diskussion med Sela så snart israelen tackat Vinciguerra för matchen.

– Jag sa att det är för jävla dålig etikett. Han svarade: ”Tycker du det ska vi inte göra om det.” Då var det för sent, säger Wilander, som fortfarande var upprörd när Sportbladet träffade honom i natt.

– Vad gör jag nu? Ska jag skicka iväg hela vårt medicinska team i nästa match? Nä, jag kommer inte att sjunka så lågt. I Sverige är vi sportsliga.

I Vinciguerras följande servegame gjorde han ett dubbelfel, på nytt störd av spelare och ledare på och bakom Israels bänk.

– Någon i deras lag slog i ”planket” precis när jag kastade upp bollen. Han skrek och höll på. Det här är extra tändvätska för oss, säger ”Vinci”.

Enligt Wilander är Israel känt för att psyka sina motståndare.

– De gör alltid så här. När vi möttes i Tel Aviv gick Andy Ram och ställde sig vid baslinjen, säger han.

FAKTA

Sverige-Israel

Dubbelmatchen mellan Simon Aspelin/Robin Lindstedt och Amir Hadad/Andy Ram spelas i dag. Matchen sänd i TV8 med start 13.45.

De två resterande singelmatcherna spelas i morgon söndag.