Stjärnan: Vill spela någon annanstans

Goren vantrivs i Karlstad – vill bryta sitt tvåårskontrakt: ”Oroar mig för familjen”

SPORTBLADET

KARLSTAD. Forwardsstjärnan Lee Goren, 31, vill bryta kontraktet och lämna Färjestad efter säsongen.

Hans familj trivs inte och den sociala situation är just nu inte hållbar.

– Vissa nätter stannar jag uppe och oroar mig för familjen. Vi har det svårt här i Karlstad, säger Lee Goren, som uppvaktas av Bern i schweiziska ligan.

Foto: LINN MMALMÈN
Lee Goren anlände till Karlstad i oktober och hälsades välkommen av sportchefen Thomas Rundqvist.

Många svenskar har fått en kulturkrock när de kommit till Nordamerika och tvingats att anpassa sig till livsstilen i USA eller Kanada.

Men det kan vara lika svårt för amerikanare eller kanadensare att anpassa sig till Sverige.

Fråga Lee Goren.

Och Lee Gorens familj.

– Jag och min familj får vara tillsammans, det är bra. Men vi har inga vänner här och det har inte varit det bästa året för oss som familj. Min son är 19 månader och han börjar att prata nu. Men de enda han kan prata med är med mig och min fru. Det fungerar inte och vi behöver ett rikare socialt liv. Det är inte bra för min fru att bara sitta hemma och inte kunna umgås med människor med samma bakgrund som henne. Färjestad är ett lag med unga spelare, som är jättetrevliga, men som kanske inte har samma intressen som oss, säger Lee Goren.

Uppe på nätterna

Färjestad hävdar att Goren har ett två-årigt avtal.

Goren säger att han är osäker på om det är ett sex månaderskontrakt eller ett avtal över två säsonger.

Om kontraktet gäller i två säsonger så hoppas Goren att Färjestad river år två på kontraktet utan att begära någon ersättning från honom eller hans nya klubb.

Gorens familjeproblem har påverkat honom.

– Vissa nätter stannar jag uppe och oroar mig för familjen. Ser jag till min säsong så var jag mer produktiv i vintras. Jag försöker att släppa problemen när det är nedsläpp. Jag sa till Thomas Rundqvist (Färjestads sportchef), redan i januari om vad som var på gång i min familj. Jag har varnat Färjestad flera gånger, men inget har hänt. De har sagt att de ska värva ytterligare en nordamerikan till laget. Så sa de redan i oktober. Men det har inte skett, säger Lee Goren.

Sneglar på Bern

Goren menar att Färjestad varit förstående och att Färjestad är en utmärkt klubb att spela i. Men när inte familjesituationen fungerar finns ingen annan utväg än att göra en förändring.

Nu sneglar Goren på mellaneuropa. Han har en hockeyvän i Bern, Travis Roche, och Goren har även pratat med Berns sportchef.

– Jag vill spela någon annanstans och det pågår en process just nu att lösa år två på kontraktet, säger Lee Goren.

Men innan det är dags att titta på nästa säsong är den en sak som återstår.

– Elva segrar. Sedan är det över, säger Goren, med en lite sorgsen min.

FAKTA

Tre Goren-ögonblick

27 januari 2009: Gjorde matchens enda mål mot gamla klubben Skellefteå på bortaplan redan efter tre minuter.

28 december 2008: Gjorde 1+1 och bjöd på stor underhållning tillsammans med kedjekamraten Dick Axelsson i 4–1-segern mot Djurgården. Avslutade tredjeperioden med ett matchstraff efter att ha spöat på Mikael Ahlén.

23 februari 2009: Sänkte Rögle i sudden death med sitt 4–3-mål, ett mål som betydde seger i grundserien och att klubben blev en miljon kronor rikare.