UTVILAD

Wallin följde dramat i soffan: Fysiskt är det tuffare för dem

Foto: Mattias Lundin
Färjestads lagkapten Rickard Wallin följde kvartsfinaldramat från soffan igår. Hans Färjestad är utvilade och fräscha inför den kommade semifinalen...
SPORTBLADET

Skellefteåspelarna slet i 102 minuter i sjunde kvartfinalen.

Färjestadspelarna följde varje skär – från soffan.

– Vi är helt klart utvilade, säger lagkapten Rickard Wallin.

Klockan 23.07 i Linköping avgör Kimmo Koskenkorva rysaren efter 102 minuter och 1 sekund på isen.

Klockan 23.07 i Karlstad stänger Rickard Wallin av tv:n efter 102 minuter och 1 sekund i soffan.

På torsdag 19.00 i Skellefteå möts de båda. Och det är inte bara för Skellefteåspelarna som gårdagens vinst kommer att fungera som tändvätska.

”Fick hög puls”

– Jag blev jätteladdad i soffan, det var häftigt att sitta och det på tv. Jag fick väldigt hög puls och nu är man riktigt sugen på att spela, säger Rickard Wallin.

Skellefteå har spelat tre matcher mer än Färjestad och får vila i två dagar, medan Färjestadspelarna vilat i sju.

Dubbelt så mycket

Jyri Marttinen, som har spelat mest i Skellefteå, har spelat nästan dubbelt så många minuter som Färjestads mesta spelare Dominik Granak . Det är bara sex spelare i hela Skellefteås lag som spelat mindre än Granak.

Att Färjestad har en klar fysiskt fördel inför semifinalserien råder det inga tvivel om.

Ingen lätt match

– Vi är utvilade, helt klart. Fysiskt sett är det mycket tuffare för dem. De är samtidigt inne i matchtempot men det kommer man in i ganska snabbt fysiskt, för oss gäller det att vara med mentalt, säger Wallin.

Trots den långa vilan och favoritskapet som vilar på Färjestad kunde Rickard Wallin konstatera, från sin plats i soffan, att Skellefteå inte blir något lätt match.

– Jag trodde inte hårdast på Skellefteå innan, men det är ett bra bevis på att ingenting är omöjligt. Det blir en svår nöt för oss att knäck. Vi har respekt, men vi är absolut inte rädda.