Juniortränarna tar över i Leksand

Christer Olsson och Niklas Eriksson blir krislagets nya tränarlösning

Foto: Stefan Jerrevång
Christer Olsson och Niklas Eriksson.
SPORTBLADET

Just nu sitter Christer Olsson och Niklas Eriksson tillsammans med Leksands vd Håkan Åman och sportchef Mikael Lundström i ett möte i Ejendals Arena. Med på mötet är också flera tongivande spelare. Planerna för resten av kvalserien läggs upp. Målet: att göra det omöjliga och ta Leksand tillbaka till elitserien.

– Vi pratar igenom allt och de nya tränarna ger sin syn på ishockey, säger Leksands presschef Per Källgren.

Christer Olsson kommer ha huvudansvaret medan Niklas Eriksson assisterar. Duon har lyckats bra med klubbens J20-lag och anses nu mogna för större utmaningar.

"Gjort ett jättearbete"

– Christer och Niklas har gjort ett jättearbete med vårt äldsta juniorlag och det här känns som en mycket bra och spännande lösning inför fortsättningen av kvalserien, förklarar föreningens VD Håkan Åman i ett pressmeddelande från klubben.

Både Christer Olsson och Niklas Eriksson har själva spelat hockey.

Assisterade Rautakorpi

Christer Olsson har även assisterat Jukka Rautakorpi, när denne hade huvudansvaret för tränarsysslan i Leksand. Christer Olsson och Niklas Eriksson tar över efter att Leif Boork tackat nej till det erbjudande som Spdortbladet tidigare i dag avslöjade att Boork fick av Leksand.

– Jag kan inte säga att det här är en b-lösning, jag vet inte hur diskussionerna har gått. Jag antar att man hela tiden har olika alternativ, säger Per Källgren.