Kaptenen fast på bänken

”Klart att jag är besviken”

SPORTBLADET

VILAMOURA. I förra veckan fick Markus Johannesson förnyat förtroende som lagkapten i Djurgården.

Trots att han är fast på bänken.

– Klart jag är besviken över att inte få spela, säger Johannesson.

Foto: MAGNUS WENNMAN
besviken Markus Johannesson är Djurgårdens val som lagkapten även i år. Men de senaste tre matcherna har han varit bänkad.

Markus Johannesson, 33, har varit given i startelvan sedan han värvades till Djurgården 2004.

Han har också varit lagkapten nästan lika länge.

Första kvällen här på träningslägret i Vilamoura utsågs han till lagkapten också denna säsong - trots att han är fast på bänken.

De tre senaste matcherna har han nämligen fått börja vid sidan om och se Toni Kuivasto och Kebba Ceesay bilda mittbackspar.

Situationen känns något märklig.

– Jag vet bara att de (tränarna) ville ha mig som lagkapten. Resten vet jag ingenting om. Det får de svara på, säger Johannesson.

Besviken?

– Jag är där för att spela fotboll, och det är klart att jag är besviken över att jag inte får spela. Men det ska alla spelare vara, det är inga konstigheter. Det är en konkurrenssituation.

Har tränarna pratat med dig om det?

– Nej, inte speciellt mycket, säger Johannesson, som har ett år kvar på kontraktet.

Kan man ha en lagkapten som är bänkad, Zoran Lukic?

– Ja, det kan man. Markus har varit kapten och under denna övergångsperiod när vi föryngrar laget har vi behov av ett bra ledarskap och Markus är en bra ledare. Är han på banan så är han lagkapten, är han inte det så blir Daniel Sjölund kapten.

Och Lukic och kollegan Andrée Jeglertz verkar ha gjort sitt val på mittbackarna.

– Toni och Kebba känns stabila. De kompletterar varandra bra med Tonis positionsspel och Kebbas snabbhet. Bägge är dessutom bra i luften, berömmer Lukic.

FAKTA

PÅ PLATS I

VILAMOURA

DIF:s troliga premiärelva

Dembo Touray – Patrik Haginge, Toni Kuivasto, Kebba Ceesay, Jan Tauer – Andrej Komac, Mikael Dahlberg, Daniel Sjölund – Sebastian Rajalasko, Johan Oremo, Christer Youssef.

ARTIKELN HANDLAR OM