Nu är Aras kamp äntligen över

Frias helt från bråket i Peking – nu vill svenska folket se Ara i London-OS

SPORTBLADET

Varken avstängning eller böter drabbar Ara Abrahamian efter det långdragna brottarbråket. Det kom svenska representanter och Internationella brottningsförbundet muntligen överens om i dag.

– Jätteskönt, äntligen är det över, säger en jublande glad Ara till Sportbladet.

Och nu vill tiotusentals svenskar se Ara i London-OS.

Ara Abrahamians kamp mot det Internationella brottningsförbundet, Fila, verkar äntligen vara över.

Glädjebeskedet kom i dag. Även om inte överenskommelsen finns nedskrivet som ett juridiskt dokument så har en muntlig deal gjort.

Avtalet ska läggas fram till Cas

– Det finns en muntlig överenskommelse som säger att Ara och Leo Mylläri (fd förbundskapten) inte är avstängda, säger Jan Holmqvist, ordförande i brottningsförbundet, till TT.

Advokater från båda sidorna har äntligen kommit överens. Nu väntar man på att Cas, idrottens internationella skiljedomstol, ska ta ställning till uppgörelsen.

– Känns som att äntligen komma i mål. De försökte stänga av oss men nu känns det som att all kamp verkligen har varit värt, säger Ara Abrahamian till Sportbladet.

Tiotusentals svenskar har röstat på sportbladet.se och en klar majoritet vill se dig i OS i London, vad säger du om det?

– Hahaha, jag vill också se mig själv i OS. Men jag har inte tagit något beslut ännu, inom någon månad har jag bestämt mig.

Men att ha ett så stort stöd?

– Känns jättefint, jag har alltid haft folkets stöd. Det har gett extra energi och stöd. Men även om hjärtat vill så är det svårt att göra en OS-satsning, kroppen måste hålla. Men dörren är inte stängd.

Nu slipper du i alla fall bry dig om böter och avstängning och sådant.

– Känns som jag har brottats varje dag sedan OS. Det har tagit så mycket kraft.

ARTIKELN HANDLAR OM