Här är hockey-Europas 40 BÄSTA publiklag

Schweiziska SC Bern i topp med över 16 000 per match

Foto: bildbyrån
drar mest publik Här i PostFinance Arena i Bern finns det mest folk på läktarna under ishockeysäsongen. Med över 16 000 i snitt på hemmamatcherna toppar SC Bern listan på de 40 mest publikdragande lagen i hockey-Europa.
SPORTBLADET

Sugen att gå på ishockey med extremt mycket folk på läktarna?

Då ska du åka till Schweiz och se på SC Bern.

De har det bästa publiksnittet av alla europeiska lag under grundserien – 16 000 per match.

Bästa svenska klubb är Frölunda på fjärdeplats.

Här är Europas 40 bästa publiklag.

Det är Internationella ishockeyförbundet (IIHF) som årligen gör en genomgång på publiksnittet för klubbarna i Europas högstaligor.

Nu har de senaste sifforna kommit från IIHF. Det laget som drar till sig mest publik i snitt på hemmamatcherna är schweiziska SC Bern. De har 16 172 personer i snitt på sina matcher hemma i PostFinance Arena.

NHL-veteran i laget

I laget återfinns bland annat NHL-veteranen Keith Carney med 16 säsonger i Nordamerika och Sverige-bekantingen Martin Plüss (Frölunda).

Den bästa svenska klubben är Frölunda som snittar 11 234 – med det når klubben en fjärdeplats på listan över de 40 publikstarkaste lagen i hockey-Europa.

”Växande intresse”

– De här siffrorna visar på ett växande intresse för sporten, säger René Fassel, ordförande i internationella hockeyförbundet i ett pressmeddelande och fortsätter:

– När vi började med den här undersökningen för nio år sedan var det bara tre klubbar som hade ett snitt på knappt över 10 000 och ett lag med 5 000 i snitt hamnade lätt på topp-15 på listan.

FAKTA

Här är hela listan på Europas publiklag i ishockey:

ARTIKELN HANDLAR OM