Zidane: Hade aldrig vunnit utan honom

Legenden hyllar landsmannen Makelele för titlarna med Real Madrid

Foto: ap
titeljubel Zinedine Zidane med Champions League-bucklan 2002.
SPORTBLADET

Zinedine Zidane vann Champions League med Real Madrid 2002.

Nu passar han på att hylla en doldis i laget, jämfört med alla fix-stjärnor, som gjorde att den titeln och många andra blev verklighet för storstjärnorna i Real Madrid.

– Jag har alltid sagt att Claude Makelele var vår viktigaste spelare, säger ”Zizou” till Daily Mail.

hyllas av zidane Claude Makelele i Real-tröjan 2001.

Den franske före detta storspelaren Zinedine Zidane blev framröstad till världens bästa spelare vid tre tillfällen. Han har vunnit både VM och EM-guld samt bland annat Champions League med Real Madrid 2002.

Men trots alla stjärnor som återfanns i Reals lag vid segern mot Bayer Leverkusen i finalen i Glasgow så hyllar Zidane en landsman.

”En omöjlighet utan honom”

– Jag har alltid sagt att Claude Makelele var vår viktigaste spelare när vi tog ligatitlar och Europacuptitlar med Real, säger Zinedine Zidane till Daily Mail och fortsätter:

– Det hade varit en omöjlighet för mig, Figo eller Raul att göra det utan honom.

”Kan vara bäst”

Samtidigt passar en av världens bästa spelare genom tiderna på att jämföra Makeleles roll med den som Steven Gerrard har i dagens Liverpool.

– Om du inte har spelare som Gerrard, som är motorn, kan det påverka hela laget. Om han är världens bäste just nu? Han får inte lika mycket uppmärksamhet som Messi och Ronaldo, men jag tror att han kan vara världens bäste, menar Zidane.