Majstorovic får tio miljoner

Köps loss från Basel – klar för Besiktas

Foto: LINA BOSTRÖM
Daniel Majstorovic är klar för den turkiska toppklubben Besiktas.
SPORTBLADET

Daniel Majstorovic köps loss för 7 miljoner kronor och byter FC Basel mot turkiska storklubben Besiktas.

Själv får landslagsbacken en årslön på tio miljoner kronor.

Affären blir helt klar i slutet av veckan.

– Ingenting är påskrivet, men de närmaste dagarna kan bli intressanta, säger Majstorovic till sportbladet.se.

Sportbladet har tidigare skrivit om tabellfyrans intresse för den svenske mittbacken och nu uppger turkiska tidningen fotoMac att affären är helt klar – FC Basel och Besiktas är överens om en övergångssumma på 750 000 euro (cirka 7 miljoner kronor) och Majstorovic själv får en årslön på 1 miljoner euro, alltså upp emot 10 miljoner kronor.

Det turkiska intresset har funnits länge och redan för ett år sedan var en övergång nära, men den gången rann affären ut i sanden.

Den 30-årige försvararen är på gott humör när sportbladet.se pratar med honom på torsdagskvällen och bekräftar att en övergång är nära.

– Jag vet att klubbarna pratar med varandra, och jag har pratat med klubben. Sedan kan mycket hända i den här branschen.

Har du besökt klubben?

– Nej.

Är du på väg att resa ned?

– De närmsta dagarna kan bli intressanta, det är vad jag kan säga.

Enligt fotoMac förväntas kontraktet undertecknas mot slutet av veckan. Majstorovic har befunnit sig i ett bra förhandlingsläge med ett utgående kontrakt har tidigare öppet berättat att han välkomnar en flytt.

– Besiktas är en storklubb i Europa som är och nosar på Champions League och europaspel varje år. Det är klart att det är intressant.