Tv-kriget trappas upp

Canal plus tar bråket med TV4 till tingsrätten

SPORTBLADET

Tv-kriget mellan Canal plus och TV4 går vidare.

Nu tar Canal plus ärendet vidare till tingsrätten.

– Jag beklagar att vi måste ta det här steget för att försvara vår uppenbara rätt, säger Per Borgklint, vd för Canal plus.

I dag lämnade Canal plus in en ansökan till tingsrätten om interimistiska säkerhetsåtgärder mot Kentaro. Det betyder i klarspråk att Canal plus begär att tingsrätten ska förhindra Kentaro att fullfölja sitt avtal med TV4 om visningsrättigheter till matcher från allsvenskan, utöver de 14 matcher som de sedan tidigare har rätt att visa.

”Sålt två gånger”

”Avtalet mellan Canal plus och Kentaro angående allsvenskan är mycket tydligt. Vi har exklusiv rätt att sända en match per allsvenskan-omgång, vilket betyder 30 matcher under säsongen som kommer. När Canal plus valt Veckans Match från varje omgång kan TV4 välja 14 lördagsmatcher under säsongen. De som vill se de återstående matcherna kan göra det genom pay per view, alternativt skaffa Säsongskortet som innebär att man kan se alla pay per view-matcherna i Allsvenskan mot en månadsavgift”, skriver Canal plus i ett pressmedelande.

– Det som har hänt är att Kentaro har sålt samma rättigheter två gånger. Jag beklagar att vi måste ta det här steget för att försvara vår uppenbara rätt, säger Per Borgklint, vd för Canal plus i ett pressmeddelande.