Lagerbäcks order: Ut och fira segern

Hela truppen var ute efter Ungernmatchen

Foto: Bildbyrån
SPORTBLADET

MALTA. Efter den osannolika matchen mot Ungern i går fortsatte Lars Lagerbäck att ge spelarna order.

Den sista kom under middagen på hotellet.

– Gå ut och fira segern.

Det var ett ganska slitet men väldigt glatt svenskt landslag som i eftermiddag landade på spelarhotellet på Malta.

Efter den smått makalösa avslutningen på matchen mot Ungern i går samlades alla spelare och ledare för en segermiddag på hotellet i Budapest.

Under middagen reste sig förbundskapten Lars Lagerbäck upp och höll ett enklare tal där han först tackade för en väl genomförd match innan han delade ut kvällens sista order.

– Han tackade för en bra match och allt när vi satt och åt. Sedan sa han att vi gärna fick gå ut så vi gick ut hela truppen och tog några öl, det var jättetrevligt, säger Johan Elmander.

Hela truppen ute

För ovanlighetens skull fick landslagsspelarna också avgöra själva när det var läge att vända tillbaka till hotellet.

– Det var lite diffust vilken tid som gällde. Hela truppen var ute, det har inte hänt så ofta, det är det nya unga och glada landslaget. Jag tror att alla tyckte det var roligt, i stället för att bara gå och lägga sig, säger Elmander.

Lars Lagerbäck själv då?

– Vi satt några timmar och drack en kall öl och åt en god middag. När man går hem från jobbet och käkar i lugn och ro, och bara få sitta tillsammans och mysa, för mig är det en otrolig tillfredsställelse, säger Lagerbäck som inte hakade på resten av lirarna ut på nattklubb.

– Det var många år sedan man kände som killarna att det bästa av allt vore att gå ut en sväng, det där har man passerat för ett tag sedan, säger Lagerbäck.