”En av världens bästa”

Förre Barcelona-stjärnan hyllar sin landsman

Foto: ap
hyllas av landsman Robinho kan bli världens bäste spelare enligt den nye lagkamraten i Manchester City, Sylvinho (till höger).
SPORTBLADET

Den före detta Barcelona-stjärnan Sylvinho har sett en del världstjärnor på nära håll under sin karriär.

Men det finns en som kan bli bäst enligt vänsterbacken.

– Robinho är en av dem, säger han.

Inför den här säsongen lämnade Sylvinho, 35, Barcelona. Han valde att återvända till Premier League och Manchester City.

Mellan åren 1999 och 2001 spelade vänsterbacken 55 matcher och svarade för tre mål för Arsenal innan han flyttade till Spanien och Celta Vigo.

Under sina år i Barcelona har han upplevt storstjärnor som bland annat Xavi, Messi och Ronaldinho. Och Sylvinho tycker inte om att jämföra spelare, men:

Gjorde succé

– Jag gillar inte att jämföra spelare, tränare och lag. Men i världen finns det just nu fem eller sex spelare som är bland de bästa, och Robinho är en av dem, säger Sylvinho till Manchester Evening News.

Just Robinho gjorde succé under sin första säsong i Manchester City i fjol. Nu ska han ta ytterligare kliv framåt. Och klubbens nyförvärv av bland annat Adebayor och Tevez kommer göra det enklare för brassen, i alla fall enligt Sylvinho.

”Fantastisk”

– Det för upp klubben på en helt annan nivå och det gör samma sak för Robinho. Han är en av de bästa spelarna i Brasilien, så hjälpen han kommer få från nyförvärven kommer bli mycket viktig för honom, säger Sylvinho.

Men Robinho har dock en bit kvar till Messis klass.

– Messi är fantastisk och upplever sin bästa tid i karriären just nu i Barcelona. Han hade en fantastisk säsong i fjol och var dessutom en av de bästa i Champions League-finalen.

Se Premier League på plats i höst:

ARTIKELN HANDLAR OM