SKRÄCKSTRAFFET

NFL-stjärnan drog på sig mördarmask – fick böta 70 000 kr

1 av 2
FOTO: GETTY IMAGES
SPORTBLADET

Snacka om skräckmotståndare.

Men när ”massmördaren Jason” lyfte på masken visade sig något betydligt mänskligare:

Philadelphias Sheldon Brown – som fick 10 000 dollar i böter för sin lilla maskerad.

Vem sa att en grundseriematch inte kan vara en rysare?

Söndagens kamp mellan New Orleans Saints och Philadelphia Eagles hettade till i inledningen när bortalagets Sheldon Brown kom in på planen med en skräckmask över ansiktet. Utklädd till Jason från Fredag den 13:e-filmerna sprang han ett par meter innan han, lagom till matchstart, bytte till en mer skyddande huvudbonad.

– Jag vill inte prata om det. Det är så min karriär har varit, så får ni fundera på vad det betyder, sa Brown efteråt.

”Jagade människor”

Då hade skrämseltaktiken gått uselt. Philadelphia gjorde en plattmatch och föll med 48–22. Sheldon Browns mask gav inte respekt men väl en granskning och till sist 10 000 dollar i böter.

Brown har ännu inte avslöjat symboliken med Jasonmasken, men kanske har kommentatorn Tie Manna förstått vad det handlade om:

– Precis som i filmerna spenderade han hela kvällen med att långsamt jaga människor för att slutligen hinna ikapp – och då bli dödad.

FAKTA

3 ANDRA ANNORLUNDA NFL-BÖTER:

2007: Gesten var talande: direkt efter sin touchdown gick Maurice Jones-Drew fram till målstolpen och låtsades att den var en bankomat. Förhoppningsvis fick han ut lite sedlar, för firandet kostade honom 7500 dollar i böter.

2009: Lite kladd kan bli dyrt. Dunta Robinson fick böta 25 000 dollar för texten ”Pay me Rick”, som stod på skorna en match. Texten var en passning till Texas Houstonpampen Rick Smith som vägrade höja cornerbackens lön.

2009: Chad Ochocinco fick böta 5000 dollar för sin hjälm. Inte för att den skadade motståndarna, inte för att den äventyrade hans hälsa – utan för att hakremmen var orange när reglerna säger att den ska vara vit.