”Jag kunde lämnat Real för Barcelona”

Fernando Morientes om tiden i Madrid under Galacticos-eran

Foto: ap
tung tid i madrid Fernando Morientes var på väg bort från Real Madrid redan 2002. Då var han ytterst nära att skriva på för rivalerna Barcelona.
SPORTBLADET

Fernando Morientes var stjärnan som aldrig fick sitt riktiga erkännande i Real Madrid.

Han säger dock att han mycket väl kunde hamnat i rivalen Barcelona 2002.

– De ville betala 24 miljoner euro för mig, säger spanjoren.

När Real Madrid, 2002, skulle möta Feyenoord i Supercupfinalen bestämde sig klubben för att de vilje sälja den målfarlige anfallaren Fernando Morientes till förmån för Inters brasilianske stjärna Ronaldo.

– Madrid ville värva Ronaldo och de ville i samma veva byta mig till Inter, säger Morientes till spanska AS. Han fortsätter:

Skulle säljas 2002

– På kvällen 2002, när vi mötte Feyenoord i Supercupfinalen, bestämde sig Real Madrid för att sälja mig, samma kväll som en europeisk cupfinal! Sanningen är den att det var en väldigt otrevlig erfarenhet för mig.

När Real Madrids rivaler, Barcelona, fick nys om klubbens planer att byta Morientes mot Ronaldo så fick de upp ögonen för Morientes. Och han kunde mycket väl hamnat i Katalonien 2002.

Fick sin revansch

– Jag visste att Real inte ville ha mig kvar och Gaspart (Barcelona-presidenten), var villig att betala 24 miljoner euro för mig. Till slut så hände ingenting, och jag blev kvar i Real under säsongen. Och det var ju det jag helst av allt ville, säger Fernando Morientes.

Morientes fick dock sin revansch på Real Madrid.

Våren 2004, när han var utlånad till Monaco, gick hans lag till final i Champions League.

I kvartsfinalen ställdes Monaco mot Real Madrid, och Morientes var i allra högsta grad inblandad i att fransmännen slog ut de spanska giganterna. Spanjoren svarade för två mål, ett i vardera möte.

FAKTA

/Den spanske måltjuven:

Namn: Fernando Morientes.

Ålder: 33 år.

Position: Anfallare.

Nuvarande klubb: Marseille.

Tidigare klubbar i karriären: Albacete, Zaragoza, Real Madrid, Monaco (lån), Liverpool, Valencia.