”Han har inget i Hammarby att göra”

Bajens fans går till attack

SPORTBLADET

Det öppna brevet från Hammarbys ordförande blev för mycket för Bajen Fans. Supporterföreningens ordförande tycker att Thorsell har gjort sitt i Hammarby.

– Om man uttrycker sig som så att "med såna fans har man inget i allsvenskan att göra", då har man inget i Hammarby att göra, säger Bajen Fans ordförande Daniel Sundqvist.

Det öppna brevet från Staffan Thorsell och Bosse Sundling, ordförande i Hammarbys aktiebolag respektive fotbollsklubben, kom som ett svar på den senaste veckans händelser på Hammarbys läktare. Toppen på isberget var när matchen mot Gais förra onsdagen fick avbrytas tillfälligt.

Men brevet har inte tagits emot väl från alla i supporterleden. Daniel Sundqvist tycker att det är överdrivet.

– Det är inte värre än andra år. Men det är klart som fan det är frustration.

Vad tycker du om att de skriver ett brev på grund av det som hänt?

– Jag tycker att Thorsell ska rikta sin fokus på att det ska gå bra för Hammarby. Han ska jaga nya spelare i stället för att jaga fans.

Staffan Thorsell säger däremot att han fick starka positiva reaktioner inom några timmar efter att brevet skickades ut.

– Jag har fått många mejl och samtal som bara varit positiva, det känns jätteskönt. Men det lär väl finnas andra röster också, det är jag väl medveten om.

Är du rädd att brevet ska leda till att huliganer ska göra något mot dig?

– Nej, det är jag inte. Jag litar på att säkerhetsorganisationerna gör sitt jobb.

Tidigare under säsongen har säkerhetsvakter skyddat flera personer i Hammarbys organisation. Bland annat i samband med hemmamatcherna mot Örebro och Gais. Men klubbens säkerhetsansvariga, Göran Rickmer, vill inte kommentera om de utökat säkerheten på grund av brevet:

– Alla säkerhetsåtgärder vi vidtar behåller vi för oss själva.

ARTIKELN HANDLAR OM