Redknapp ville värva fansens hatobjekt

”Hade jag bara varit tränare för en annan klubb, så...”

Foto: ap
ville ha sol Tottenham-managern Harry Redknapp hade värvat klubbens före detta lagkapten, Sol Campbell, om han hade varit tränare för en annan klubb än just Spurs.
SPORTBLADET

Tottenham-managern Harry Redknapp har en förkärlek att värva spelare han tidigare haft i sina klubbar.

Nu medger han att han även ville ha den före detta landslagsbacken Sol Campbell.

– Hade jag bara varit tränare för en annan klubb än Tottenham så hade jag värvat honom, säger Redknapp.

62-årige Harry Redknapp har massvis med klubbar på sitt samvete som tränare. Karriären har hittills gått genom klubbar som Bournemouth, West Ham, Southampton och Portsmouth.

Sedan 28 oktober 2008 återfinns han i London – igen och Tottenham.

Och han har en förkärlek att värva spelare som han tidigare haft i sina klubbar. I Tottenham finns tre exempel, Niko Kranjcar, Peter Crouch och Jermain Defoe, som alla fanns under Redknapps vingar under tiden i Portsmouth.

Men listan hade kunnat fyllas på med en till, Sol Campbell, som lämnade Portsmouth gratis för Svennis nya klubb i League 2, Notts County.

Lämnade gratis

– Om jag var tränare för någon annan klubb i Premier League än Tottenham, då hade jag värvat Sol, säger Harry Redknapp till The Sun.

Historien om Sol Campbell kan ni ju vid det här laget.

Efter 255 matcher och nio år på White Hart Lane lämnade han 2001 klubben för värsta rivalen Arsenal. Som om inte det vore nog, så gjorde han det dessutom helt gratis. Sedan dess har han knappast varit välkommen på White Hart Lane. Han har hört glåpord från Tottenham-fansen varje gång han återvänt, trots att han de senaste tre säsongerna representerat Portsmouth.

Nätade mot Sverige

Harry Redknapp insåg att de inte ens var lönt att försöka värva den 73 faldige landslagsmannen (enda målet mot Sverige i VM 2002) tillbaka till London och Tottenham.

– Tanken slog mig inte ens. Det fanns inte en chans att locka tillbaka honom till Tottenham, säger Harry Redknapp.

– Jag såg ju honom i fjol när jag tränade Portsmouth och han är fortfarande en fantastisk spelare. Jag blev förvånad att ingen Premier League-klubb värvade honom.