Raul: Det var den värsta förlusten – någonsin

Stjärnan om karriärens tyngsta ögonblick

Foto: ap
deppigt värre Gonzalo Higuain och Raul deppar efter storförlusten mot Liverpool i Champions League-åttondelsfinalen 10 mars 2009.
SPORTBLADET

Raul, 32, har vunnit Champions League med Real Madrid tre gånger.

Ändå minns han den 10 mars 2009 med fasa.

Real Madrid förlorade mot Liverpool i turneringens åttondelsfinal.

– Min mest smärtsamma förlust, säger spanjoren.

Raul González Blanco är en av tidernas störste spelare i Real Madrid.

På sitt cv för klubben, som han kom till 1994, från Atletico Madrids ungdomslag, kan göras lång.

Han har vunnit ligan sex gånger, den spanska supercupen vid fyra tillfällen och Champions League inte mindre än vid tre tillfällen (senaste gången 2002).

Gjort 224 mål

På 521 matcher i den marängvita tröjan har han dessutom svarat för osannolika 224 mål.

Trots alla framgångar i huvudstaden så finns det ett datum och en match som Raul, 32, minns mer än andra, och som han gör bäst i att försöka glömma.

Två mål av Gerrard

Det var den 10 mars 2009 som Real Madrid åkte till Anfield i England för returmötet med Liverpool i Champions Leagues åttondelsfinal. Det första mötet hade Liverpool vunnit på Santiago Bernabeu med 1–0.

Trots att det fanns en viss optimism i Real-laget att kunna vända det besvärliga läget, så gick det käpprätt åt skogen. Liverpool förnedrade det stolta Real Madrid och vann med 4–0 efter mål av Fernando Torres, Andrea Dossena och Steven Gerrard gånger två.

– Det är min mest smärtsamma förlust i Champions League någonsin. Att förlora med 4–0 gör ont. Liverpool var bättre än oss på alla sätt och vis, säger Raul.