Rio nobbade United för Liverpool – som ung

”De var mina idoler”

Foto: ap
liverpool-supporter Rio Ferdinand var inget större fan av Manchester United som liten grabb: ”Alla kompisar höll på Liverpool”, säger han.
SPORTBLADET

Manchester Uniteds Rio Ferdinand, 30, var inget större United-fan som liten grabb.

I stället var det klubbens rival, Liverpool, som gällde.

– Alla mina kompisar var Liverpool-supportrar, säger mittbacken.

2002 värvades Rio Ferdinand till Manchester United. Han plockades från Leeds för 33 miljoner pund, vilket gjorde honom till världens dyraste försvarsspelare.

Sedan dess är han en given pjäs i Sir Alex Fergusons mästarbygge och i Fabio Capellos engelska landslag.

”Vann aldrig något”

Men som liten var det inte Manchester United som var favoritlaget för Ferdinand. Där han växte upp, i stadsdelen Peckham i södra London, var det Liverpool som var laget.

– Alla mina kompisar var Liverpool-supportrar. De var det bästa laget då med spelare som John Barnes och John Aldridge. United vann ju aldrig någonting på den tiden, säger Rio Ferdinand till Manchester Uniteds egen tv-kanal MUTV.

”Aldrig någon tvekan”

Men så hängiven supporter av Liverpool var han aldrig, så dagens United-supportrar behöver inte tvivla på Rio Ferdinands känslor för sin nuvarande klubb.

– Jag var mer ett fan av spelare än av klubbar. Spelare som John Barnes, Paul Ince och Paul Gascoigne var mina favoriter, säger han och tillägger:

– Så fort som Manchester United ville ha mig var det aldrig någon tvekan från min sida. Jag tänkte, tar jag inte den här möjligheten så kanske den aldrig dyker upp igen.