LISTA: De förtjänar en Champions League-titel

Sportchansen listar fem superstjärnor

Foto: ap
förtjänar att vinna cl Francesco Totti och John Terry är två spelare som Sportchansen tycker har gjort sig förtjänta av att få vinna Champions League.
SPORTBLADET

Många stora spelare har fått lyfta Champions League-bucklan sedan starten 1992/1993.

Men det finns superstjärnor, som fortfarande är aktiva, som aldrig har vunnit Champions League.

Nu vill Sportchansen hylla fem av stjärnorna med en egen liten lista.

Här är fem stjärnor som förtjänar att vinna Champions League – enligt Sportchansen.

Ronaldo

Sportchansens kommentar: Har man spelat i superklubbar som Inter, Milan, Barcelona och Real Madrid och ändå inte lyckats med konststycket att vinna Champions League. Ja, då har man verkligen varit i respektive klubb vid fel tillfälle. Så är det i alla fall för Ronaldo, som i stället fått nöja sig med bland annat två VM-guld för Brasilien, 1994 och 2002.

Francesco Totti

Sportchansens kommentar: Han har varit Rom trogen sedan proffskarriären inleddes. Han är en ikon, symbol och kapten för sitt kära Roma. Det största han vunnit med sin klubb är ligan 2001. Skulle han vunnit Champions League med Roma, så var nog i fjol det perfekta tillfället, då finalen spelades i Tottis hemstad. Ett VM-guld med Italien har det dock blivit.

Javier Zanetti

Sportchansens kommentar: Ytterligare en trotjänare från serie A, som nästan är lika stor symbol för Inter, som Totti är för Roma. Trots att han varit i klubben i 14 år har han aldrig varit nära att ta hem Champions League. Argentinaren har i stället fått nöja sig med Uefacup- och serie A-titlar med Milano-klubben.

Gianluigi Buffon

Sportchansens kommentar: Enligt många en av världens bäste målvakter genom tiderna. Och då ska man väl förtjäna att vinna klubblagens finaste turnering? Det tycker i alla fall Sportchansen. Buffon, som vann VM med Itaien 2006, var dock ytterst nära 2003. Då föll Juventus efter straffar mot Milan i finalen på Old Trafford i Manchester.

John Terry

Sportchansens kommentar: På tal om nära. Alla minns Terrys tårar efter straffdramat mot Manchester United i Moskva 2008. United hade vunnit Champions League efter att en av Chelseas straffar brändes av just kapten John Terry. Revansch denna säsong?

Vilken stjärna unnar du en Champions League-titel? Mejla Sportchansen och berätta.

ARTIKELN HANDLAR OM