Bilder från festerna

Storklubbarna vet hur ett guld ska firas

Foto: AFP
Inter, Manchester United, Real Madrid, Bayern München – fyra storklubbar som vann guldet i sina respektive nationella ligor säsongen 2007/08.
SPORTBLADET

En del supportrar får aldrig fira ett guld. Andra får göra det ofta – till exempel de fans som håller några av nedanstående storklubbar. Sportchansen ger er de läckra bilderna från guldfesterna som aldrig ville ta slut.

Inter

Värvade Zlatan Ibrahimovic från tvångsdegraderade Juventus, som hade vunnit ligan på våren för två år sedan. Den svenske superstjärnan har ödmjukt (nåja, men korrekt i alla fall) sagt att där han spelar, där vinner man guld – och nu har han fem raka vinstår – i Ajax, Juventus och nu Inter, som har fått fira de två senaste åren.

Zlatan spelade en direkt avgörande roll när han sköt hem guldet till klubben i sista omgången av serie a. Hur glada fansen blev? Klicka på blålänken intill och se!

Manchester United

Sir Alex Ferguson lyckades matcha sitt lag perfekt fram till både ligaguld och, inte minst, i Champions League. Båda gångerna snuvade de Chelsea på de ädlaste medaljerna. Uniteds spelare och fans är vana vid att fira titlar men är långt ifrån blasé på det – de är bara mer rutinerade och vet hur det ska gå till, klicka in och se på bilderna!

Real Madrid

Det dröjde innan guldet var klart men då smakade det säkert bara bättre för Real, som kunde hålla undan för Barcelona på sluttampen. I Madrid hade man några års ökenvandring innan man vann la liga i fjol och upprepade det i år, nu firar man som om man aldrig hade vunnit en match...

Bayern München

Giganten i tysk fotboll tog tillbaka ligatiteln denna vår från Schalke 04 – och glädjen visste inga gränser hos fansen. Firandet kommer ända från hjärteroten här, precis som på alla håll, det kan man se på festbilderna.