Nio spelare stängs av – söp efter midnatt

CSKA Sofias spelare straffades hårt av tränaren

SPORTBLADET

Kvällen slutade med deras livs dyraste krognota: nio spelare i CSKA Sofia stängs av av tränaren Ljuboslav Penev inför torsdagens Europa League-match efter att ha druckit alkohol efter midnatt.

På torsdag möts bulgariska CSKA Sofia och Behrang Safaris Basel i Europa League. En beryktad krognatt gör nu att Safaris Basel är storfavoriter. Ivan Karadzhov, Ivan Ivanov, Kiril Kotev, Pavel Vidanov, Yordan Todorov, Marquinhos, David Silva, Todor Timonov och Svetoslav Petrov är namnen på spelarna som stängs av, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Bröt mot klubbens regler

CSKA Sofias tränare Ljuboslav Penev meddelar att han har stängt av nio spelare till matchen efter att de har brutit mot klubbens regler och druckit alkohol på krogen efter midnatt. Av de nio spelarna är fem bulgariska landslagsmän. Ljuboslav Penev har inte meddelat hur länge avstängningen varar. CSKA Sofia har inte berättat anledningen till avstängningen men de tuffa straffen kom direkt efter att media rapporterat om de nio spelarnas festnatt. Samtliga nio spelare har också böter att vänta.

Fotnot: senare under tisdagen benådades fyra av spelarna.