Yankees är bäst igen

Bjurman: Stan exploderar i sällsynt sång

1 av 4
New York Yankees vann World Series med 4–2 i matcher mot Philadelphia Phillies.
SPORTBLADET

NEW YORK. Dom spelar aldrig ”New York, New York” utanför turistkvarteren.

Men nu gör dom det i alla fall.

När Yankees vinner sin 27:e World Series-titel och hela stan gungar av lycka, då duger liksom bara Sinatras inofficiella nationalsång som soundtrack.

Det är faktiskt ett av de mest iögonenfallande tecknen på att alla fördämningar brister den kyliga onsdagskvällen när Mariano Rivera pitchar hem World Series

”New York, New York” må spelas på själva Yankee Stadium efter varje seger, men ute på stan hörs den bara i bussarna som kör runt turister mellan Empire State Building och Central Park

Nu däremot, vibrerar hela Manhattan i takt till Sinatras signaturmelodi.

Inte minst gäller det Elaine’s, som förutom vattenhål för törstig kulturelit också råkar vara en av de mest klassiska Yankees-barerna – George Steinbrenner himself har firat flera tidigare titlar under de franska lyktorna hos vännen Elaine.

Det är förstås där jag ser den sjätte finalen och när allt är över och hela baren förvandlas till ett lyckligt vrål och champagne-korkarna börjar smälla runt borden knäpper bartendern Craig på stereoanläggningen:

”Start spreading the news, I’m leaving today”...

Tro på fan om inte alla – inklusive Chris ”Big Man” Noth och Dominic ”Uncle Junior” Chianese – sjunger med också.

”If I can make it here, I’ll make it anywhere...

Likadant ser, och låter, det på alla barer på hela Manhattan.

Matsui made it

Och det var sannerligen några som made it i New York den här kvällen.

Som min favorit, japanen Hideki Matsui – The Beast from The Far East! – fyrade av de avgörande monsterslagen i de viktigaste lägena och utsågs helt korrekt till MVP; sen stod han där på på the infield efteråt och såg så artigt upprymd ut som bara en japan kan göra.

En annan som made it och fick sin första World Series-ring var den mäktige ”A-Rod”, alltid avhånad för att han skurit ihop i oktober men nu precis så bra som det anstår en 300 million dollar man.

Sen hade vi Andy Pettitte som vann pitch-duellen mot Pedro ”Who’s your daddy” Martinez, stenstoden Rivera som med sedvanlig iskyla stängde matchen och den coole Jorge Posada. Ja, till och med Derek Jeter – som verkar få 21 miljoner dollar om året för att han är en skön snubbe – var bra när det verkligen, verkligen gällde.

I dag får de superhjältarna och deras lagkompisar åka parad i det klassiska konfetti-regnet i The Canyon of Heroes – den del av nedre Broadway som används när någon gjort något riktigt stort.

Så festen fortsätter (särskilt för oss som också ska fira Brages avancemang till Superettan i går – och vi är många på Manhattan tro mig!).

Och Frankie Boy kommer att sjunga nationalsången för oss igen.