Lidström positiv till "Foppa"-beslut

”Huvudsaken är att han spelar på hög nivå”

SPORTBLADET

Peter Forsbergs beslut att välja elitserien före NHL har ingen negativ inverkan på hans möjligheter att ta sig till OS.

Det är Detroitkaptenen Nicklas Lidström övertygad om:

– Huvudsaken är att han spelar på hög nivå, om det är här i NHL eller i Sverige tror jag inte spelar någon roll, säger "Lidas".

Nyheten om att Peter Forsberg fortsätter sin hockeykarriär i Sverige togs emot positivt av Lidström. I OS i Turin var det Lidström som sköt guldmålet mot Finland på passning från Forsberg och Mats Sundin.

Nu finns chansen att två ur trion spelar i Vancouver.

– Det är bra att han kan och vill spela eftersom det betyder att han kan spela OS om han får vara hel. Sedan tror jag det kan vara lite lättare för kroppen att spela hemma än här med alla matcher och resor. Så det kanske spelar in i hans beslut, säger stjärnbacken till TT.

Näslund en överraskning

Även Tomas Holmström tyckte det var ett bra beslut:

– Roligt att han verkar få ordning på kroppen och kan spela. Bara det håller. Jag vet inte hur många comebacker han har gjort och kroppen inte håller. Han är en av Sveriges bästa spelare genom tiderna och det är kul att han kan spela hemma i elitserien så att folk får se honom.

Att Markus Näslund gör comeback kom som en överraskning för Lidström:

– Va, ska han göra det? Det är skoj för svensk hockey att de två återförenas i elitserien. Med de kvaliteter som de två har så kan de lyfta Modo.

TT