HV71 förnedrade Färjestad – igen

Först 0-8 och nu 0-5

SPORTBLADET

Totalt överkörda igen - Färjestad var chanslösa mot HV71 för andra gången den här säsongen.

– Vi orkar inte tävla med dem, de är ett betydligt bättre lag , säger tränaren Tommy Samuelsson efter 0-5.

Det blev ingen revansch för Färjestad efter 0-8 i Kinnarps Arena tidigare i höst. Också på hemmaplan var det ett mycket blekt Karlstadslag som fick se sig bli utklassade.

Johan Davidsson visade var skåpet skulle stå redan i första perioden. Trots att ett par Färjestadsspelare var närmare pucken var det Davidsson som tryckte sig fram och lirkade in pucken förbi Henrik Karlsson i hemmakassen.

- Vi är alldeles för slappa framför eget mål. Det här får ju bara inte hända, säger Färjestads lagkapten Sanny Lindström.

Förlusten var Färjestads tredje i följd, samtidigt som HV rycker i toppen. Björn Melin avgjorde definitivt när han dunkade upp 3-0 via ribban i mitten av andra. Skottet var så hårt, och träffade målkameran, att domaren Marcus Vinnerborg tvingades kolla reprisen för att våga döma mål.

Thörnberg avslutade målskyttet

HV vann skotten, men bara med 37-29. Effektiviteten var dock en helt annan, bland annat satte man tre av fem mål i powerplay.

– Det är klart att det gör stor skillnad när de gör mål direkt på sitt första powerplay, samtidigt som vi inte gör ett enda på våra fyra första försök, säger Sanny Lindström till PPV.

Martin Thörnberg avslutade målfesten med sitt 5-0-mål i tredje.

– Vi gör utan tvekan vår bästa bortamatch i år. Vi spelar himla tajt och tar vara på våra lägen. Precis som vi sagt, säger han.

FAKTA

Färjestad–HV 71 0–5 (0–1, 0–3, 0–1)

Första perioden: 0–1 (9.35) Johan Davidsson (David Ullström, Daniel Grillfors).

Andra perioden: 0–2 (9.42) Pasi Puistola (David Petrasek, David Ullström) spel fem mot fyra, 0–3 (12.44) Björn Melin (Janne Niinimaa, Teemu Laine) spel fem mot fyra, 0–4 (16.44) Johan Lindström (Teemu Laine, Kristopher Beech).

Tredje perioden: 0–5 (6.14) Martin Thörnberg (Johan Davidsson, David Ullström) spel fem mot tre.

Skott: 29–39 (14–14, 9–16, 6–9).

Utv, Färjestad: 5x2. HV 71: 6x2.

Domare: Marcus Vinnerborg, Ljungby.

Publik: 6 973.