Domarbasen lider med Hansson

”Han har gjort det ruggigt bra”

SPORTBLADET

Utskällda av hela Irland och halva Europa. Men av basen Bosse Karlsson får domarteamet med Martin Hansson i spetsen stöd.

– Jag lider verkligen med gänget. Det är lätt att glömma alla bra matcher som de gjort, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Bosse Karlsson.

Han var själv i Ukraina för att övervaka hemmalagets kvalmatch mot Grekland, men den svenska domarbasen hann ändå se höjdpunkterna från Frankrike-Irland.

– Det är klart att jag lider med killarna, säger Bosse Karlsson.

Han får inte uttala sig om händelsen i sig, om framtiden, eller om han pratat med Martin Hansson. Men han kommer att ta ett snack med honom.

– Självklart, det gör jag alltid. Men det här är ett oerhört rutinerat team som stöttar varandra. De vinner och förlorar som ett lag, och har säkert det bästa samtalet med varandra. När jag ringer Martin är jag säker på att han kommer att tacka för att jag frågar, men att han inte behöver någon hjälp.

Vad säger du om kritiken som de fått i går och i dag?

– Jag vill knappt kommentera den. Det är så lätt att glömma att Martin Hansson i somras dömde finalen i Confederations Cup. Att han var den som fick döma det första mötet mellan Turkiet och Armenien, att han dömde Real Madrid-Marseille. Och att han gjort det ruggigt bra. Men så fort det smäller till så blir det jätterubriker och folk tror att domarteamet är helt värdelösa. Jag lider verkligen med dem, det finns ingen domare som ser allt.