Stjärnlagen du kan se på solsemestern

Sportchansens Lars Nylin guidar dig till städerna där du kan kombinera solstolen med toppfotboll

SPORTBLADET

Sugen på värme i höstrusket?

Vill du dessutom se på europeisk toppfotboll under din solsemester?

Ja, då är detta guiden för dig.

Sportchansens Lars Nylin listar platserna i Europa där du bäst förenar solstol och stolen på en fotbollsläktare.

Här är del 1 av 2.

Bulgarien:

Burgas, Chernomorets

Hemma på Lazurstadion (kapacitet 18 000) har Chernomorets historiskt haft bra publikstöd. Men i år har intresset rasat, snittet hittills bara drygt 2 000. Det blir smått bisarrt att klubbens ägare faktiskt planerar en lyxstadion som med omgivande byggnadskomplex kommer att kosta mer än fem miljarder.

Varna, Cherno More

Cherno More åkte i fjol ur mot tyska Stuttgart först i tredje omgången av Uefacupen. I år blev de knappt utslagna av PSV Eindhoven i Europa League. Varnas stolthet, lokalt kallade ”Sjömännen”, har alltså en del att komma med när de spelar på Ticha-stadium (kapacitet 12 500). Cherno More spelar internationella matcher på Chernomorets hemmaarena. Med tanke på likheten i klubbnamnen behövs det nästan tolk för att komma rätt.

Cypern:

Larnaca, Anorthosis Famagusta

Fjolårets skrällklubb i Champions League kommer historiskt från norra, numera turkiska delen av Cypern. Men man spelar sedan decennier i Larnaca, på Antonis Papadopolus-stadion med kapacitet för 13 500 åskådare. Klubben finns därmed en smidig bilresa från till exempel Ayia Napa.

Alla klubbar på Cypern finns inom bilavstånd från öns hotellområden. Storklubbarna, utöver Anorthosis, kommer dock från huvudstaden Nicosia inne i ön. Nykomlingen Ermis (Larnaca) och 2006 års mästare Apollon Limassol (hemmaarena Tsirionstadion) är två klubbar som finns omedelbart vid soldestinationerna.

Frankrike:

Bastia och Ajaccio var i många år mer eller mindre stabila inslag i Ligue 1. Men båda finns numera i Ligue 2 och den soldyrkande fotbollsälskaren får nöja sig med stränder i eller i närheten av Nice, Marseille eller Monaco.

Grekland:

Kreta, Ergotelis FC

Medan ärkerivalerna OFI gått mer eller mindre bankrutt, och nu finns i mitten av Greklands motsvarighet till superettan, har Ergotelis sin bästa period någonsin. Förra säsongen slog man bland annat Panathinaikos borta och hemma på Pankritiostadion i Iraklion är man alltid svåra.

Italien:

Italien har inget solklart charterlag. Men faktum är att om man ska till Taormina på Sicilien så landar man med all säkerhet i Catania. Även Cagliari Calcio nosar på att vara en charterklubb även om det är en bit till Alghero i norr.

Hitta de billigaste solresorna just nu:

Här kan du se världens bästa sport live:

Här hittar du resorna till:

La Liga

Premier League

Serie A

Champions League

Fotbolls-VM

NHL, samt mycket mera.

Hitta de billigaste solresorna just nu: