Scott kan få drömmatch

Ex-mästaren vann – och nu förbereds en fajt mot Roberto

Foto: Scanpix
SPORTBLADET

Comebacken gav en imponerande seger.

Nu kan Sportbladet avslöja att arrangörerna förbereder en drömmatch för den förre boxningsvärldsmästaren George Scott:

Mot Paolo Roberto.

Första ronden såg han seg ut.

George Scott ställde upp i en K1-gala 2005, men diskades efter en pinsam skallning.

I går var han tillbaka mot ex-boxaren Lasse Myrberg – och växte sig starkare för varje rond. Efter en tung avslutning, där Scott sparkade mindre och slog mer, var han självskriven vinnare.

– Sjukt, jag är 42 bast och står här med ungdomarna, sa han och hintade samtidigt om en fortsättning:

– Vad säger man, man är inte gammal förrän man känner sig det.

”Finns stor förhoppning”

Nu kan Sportbladet avslöja planerna för George Scott: Arrangörerna kämpar för att få Paolo Roberto, som på gårdagens Rumble of the Kings-gala var konferencier, att ställa upp som motståndare i en kommande fajt.

– Det finns en stor förhoppning för det. Paolo Roberto är drömmotståndaren, säger en källa till Sportbladet.

Paolo Roberto gick två titelmatcher om VM-bältet, i lätt mellanvikt och mellanvikt, men la ner karriären i början av 2000-talet efter att ha förlorat mot Sebastian Lujan. Efter George Scotts seger i thaiboxning är han imponerad.

”Alltid sugen direkt efter”

– George vaknade till och i trean såg han jävligt bra ut. Första ronden var ingen höjdare, men i sista visade han att han är gammal världsmästare, säger Roberto.

Än så länge har arrangörerna inte fört fram någon förfrågan till honom, men enligt Sportbladets källa kommer det ske inom kort.

Men Paolo Roberto är i dagsläget tveksam till en comeback.

– Jag blir alltid sugen direkt efter en gala. Det kliar fortfarande i händerna, men allt mindre nu jämfört med förut. Det gör mindre ont att skriva kokböcker, säger han.

FAKTA

ROBERTO VS SCOTT – TVÅ VETERANER MED LÅNGA MERITLISTOR

Namn: Paolo Roberto.

Ålder: 40 år.

Meriter: Två titelmatcher om VM-bälten: en förlust på teknisk knockout, en på poäng. WBC:s interkontinentalbälte. 33 proffsmatcher, 28 segrar (varav 13 på knockout), fyra förluster, en oavgjord. Erfarenheter av thaiboxning: Är konferencier för Rumble of the kings-galorna. Övrigt: Har gjort karriär som programledare, politiker och skådespelare. Och tävlat i Let’s Dance.

Namn: George Scott.

Ålder: 42 år.

Meriter: Blev WBU-världsmästare i lättvikt 1995 efter seger mot amerikanen Rafael Ruelas. 46 proffsmatcher, 41 segrar (varav 17 på knockout), fem förluster. OS-silver 1988 och fem SM-guld. Erfarenheter av thaiboxning: Gick i går sin andra match och vann klart mot OS-bronsmedaljören i boxning från 1988, Lasse Myrberg. Övrigt: Har tävlat i Let’s Dance.