LISTA: Här är tidernas värsta värvningsmissar

Sportchansen listar

Foto: ap
nobbades Både Eric Cantona och Kaká kunde hamnat i andra klubbar än de spelade och spelar i. Cantona var aktuell för Sheffield Wednesday och Kaká för Gaziantepspor.
SPORTBLADET

Eric Cantona till Sheffield Wednesday.

Totti till Barcelona.

Kaká till Gaziantepspor.

Här är tidernas fem värsta värvningsmissar.

5) Francesco Totti

Från Roma till Barcelona/Real Madrid 2003.

Kommentar: 28 mars 1993 lät den dåvarande Roma-tränare Vujadin Boskov Francesco Totti debutera i klubben. Då var han 16 år. Sedan dess är han en ikon i klubben.

2003 ville de spanska giganterna Barcelona och Real Madrid värva den italienske stjärnan, men fick nobben av huvudpersonen själv.

”Jag har aldrig någonsin bara tänkt på pengarna. Hade det varit så hade jag i stället gått till Barcelona eller Real Madrid, som ville värva mig när jag var 26”, har han sagt till Sky Sport Italia.

Säsongen 2006/2007 vann Totti Guldskon som bäste målskytt i Europa.

4) Paul Gascoigne

Från Newcastle till Manchester United 1988.

Kommentar: ”Gazza” var superhet på transfermarknaden 1988. Han var muntligen överens med Manchester United och Sir Alex Ferguson. Gascoigne sa till och med åt Ferguson att åka på semester, för han skulle ju ändå till slut skriva på för klubben. Verkligheten blev en annan och ”Gazza” plitade ner sin namnteckning på ett kontrakt från London och Tottenham i stället.

”Naturligtvis ångrar man sig när man ser till troféerna och möjligheten att spela under världens bästa manager. Några av sakerna som jag gjorde utanför planen skulle Sir Alex ha korrigerat direkt. Jag hade kanske spelat till jag var 38 år om jag hade haft Sir Alex som tränare”, har Gascoigne sagt till Setanta Sports News.

3) Eric Cantona

Från Nimes till Sheffield Wednesday 1992.

Kommentar: Eric Cantona hade börjat fundera på att "pensionera" sig från fotbollen när han blev avstängd från den franska ligan, efter att ha kastat en boll mot en domare. I stället blev Cantona övertalad av Michel Platini, den dåvarande franske förbundskaptenen att pröva lyckan i England.

Sheffield Wednesdays tränare, Trevor Francis, var intresserad, men vägrade betala en miljon pund för en spelare han inte sett med egna ögon. Cantona kom ändå över för en veckas provträning. De dåliga vädret gjorde dock att man inte kunde träna utomhus, men Francis fick se fransmannen i aktion under en inomhusturnering. Trots Cantonas insats kunde Francis inte bestämma sig utan ville vänta tills han fick se honom på gräs.

Vi det här laget hade Cantona tröttnat och gav upp Sheffield Wednesday. I stället skrev han på för Leeds och tränaren Howard Wilkinson tog emot honom utan att behöva se honom först.

2) Kaká

Från Sao Paulo till Gaziantepspor 2000.

Kommentar: Kaká var 17 år och hade inte debuterat för Sao Paulos a-lag ännu. Men i ungdomslagen, i både klubben och i landslaget, hade han gjort succé, något som gjorde att många europeiska klubbar anmälde sitt intresse för talangen.

Den turkiska ligaklubben Gaziantepspor var så intreserade att de började förhandla med Kakás klubb. Affären gick dock i stöpet eftersom den turkiska klubben backade när Sao Paulo begärde 14 miljoner kronor för sin guldklimp.

Tre år senare gick Kaká i stället till Milan för 8,5 miljoner pund och 2007 vann han bland annat Ballon d'Or.

1) Diego Maradona

Från Argentinos Juniors till Sheffield United 1978.

Kommentar: Sheffield United var i Sydamerika för att scouta nyförvärv och klubbens dåvarande tränare, Harry Haslam, fick upp ögonen för Maradona, då 17 år i Argentinos Juniors. Tränaren var villig att spendera mellan 200 till 350 000 pund på talangen. Det priset var dock för högt enlig Uniteds styrelse, som i stället la halva den summan på Maradonas landsman, Alejandro Sabella.

År 2000 utsågs Maradona till 1900-talets bäste fotbollsspelare av världens alla fotbollsfans.

Bubblare: Ruud Gullit, från Haarlem till Ipswich 1980. Andrej Sjevtjenko, från Dinamo Kiev till West Ham 1994.

Här kan du se världens bästa sport live:

Här hittar du resorna till:

La Liga

Premier League

Serie A

Champions League

Fotbolls-VM

NHL, samt mycket mera.

Se Europas bästa ligor på plats:

Här hittar du resorna till:

La Liga

Premier League

Serie A

Champions League

Fotbolls-VM

NHL, samt mycket mera.