”Bad talangen om oralsex”

Därför sparkades landslagstränaren

Foto: AP
Maren Haugli och Peter Mueller
SPORTBLADET

Skandalen kring den norske landslagstränaren i skridsko, Peter Mueller, fortsätter.

Nu publicerar tidningen VG uppgifterna om varför Mueller fick sparken av det norska förbundet.

Amerikanen ska enligt flera källor till tidningen ha bett talangen Maren Haugli om oralsex.

Det norska landslaget hade en bankett i samband med World Cup-tävlingen i Berlin 31 oktober. Under middagen hörde flera personer, enligt norska VG, landslagstränaren Peter Mueller be stjärnan Maren Haugli om oralsex.

”Var menat som ett skämt”

24-åringen kände sig kränkt och klagade hos förbundet. Peter Mueller fick sparken men säger själv att det hela var menat som ett skämt.

– Jag gav en olämplig kommentar under en middag efter världscuptävlingen i Berlin 31 oktober. Kommentaren sades i ett socialt sammanhang och var menat som ett skämt och jag tror inte att det uppfattades annorlunda av de närvarande, säger Mueller i ett meddelande i enligt VG.

Tränaren säger att hela historien har uppförstorats av media.

– Det har i pressen blivit framställt som att jag har bedrivit sexuella trakasserier mot Maren Haugli. Det har jag inte.

Förnekar trakasserier

Hauli har efter skandalen tvingats stänga gästboken på sin hemsida där trakasserierna har fortsatt från olika besökare.

Muellers själv vägrar att kommentera vad som sades på banketten

– Han och Maren är klara med ärenden. De vet vad som sades. Utöver det har jag inga kommentarer, förutom att om dessa uttalanden ligger till grund för uppsägningen så är det fel, säger Muellers advokat Christian Stang Valand.

Norska förbundet meddelade på onsdagen att Jarle Pedersen blir ny förbundskapten för skridskolandslaget, assisterad av gamle storåkaren Johann Olav Koss.