Fotbollsstjärnan åtalas misstänkt för våldtäkt

”Befann sig i ett hjälplöst tillstånd”

SPORTBLADET

Fotbollsstjärnan åtalas misstänkt för våldtäkt.

Åtalet lämnade kammaråklagare Birgitta Fernlund in till tingsrätten i dag.

Åklagaren hävdar att spelaren utnyttjat den 18-åriga kvinnan när hon befann sig i ett hjälplöst tillstånd på grund av sömn och berusning.

Den 18-åriga kvinnan vaknade av att fotbollsstjärnan hade samlag med henne.

– Jag skriker ”vad håller du på med” och knuffar bort honom, säger 18-åringen i förhör.

De två kände inte varann.

I ett första förhör nekade stjärnan helt till att ha rört kvinnan. Senare medger han att de haft samlag men hävdar att hon var med på att ha sex.

”Hon är med på sex”

– En av grabbarna hade frågat mig vem av tjejerna jag ville ha. När jag lägger mig ner bakom henne är hon vaken . Av hennes rörelser upplever jag att hon är med på att ha sex och protesterar inte när jag sätter handen innanför hennes trosor.

Sju vittnen kommer att höras i den kommande rättegången. Däribland några juniorspelare i samma allsvenska lag som stjärnan spelat i. Flera vittnen styrker att 18-åringen sov när allsvenska spelaren kröp ner bakom henne.

Rättegång inom kort

Händelsen inträffade 14 november i en lägenhet. Fotbollsstjärnan hade träffat på några av klubbens juniorer på McDonalds. Efter att först ha varit hemma hos en stjärnan och spelat TV-spel gick alla hem till en av juniorerna. Där fanns utöver hans flickvän ytterligare tre tjejer. All hade lagt sig och somnat.

När det blev känt för de övriga att fotbollsstjärnan haft samlag med den sovande 18-åringen larmades polis.

Stjärnan sitter häktad och rättegången kommer att hållas inom kort.