Så tycker Sportbladets experter

Lasse ANRELL

SPORTBLADET

Sportbladets krönikör

– Jag är mest förvånad över att bragdguldet fortfarande finns kvar. Jag trodde det var nerlagd för länge sedan. Så det är nästan rörande att en ung människa som Robert Laul på riktigt tror att det finns och är värt att bry sig om. Men om det skulle finnas ett bragdguld tycker jag att Zlatan är en ypperlig kandidat. Det är en bragd varje gång har går in på planen och rör bollen.

Mats WENNERHOLM

Sportbladets reporter och krönikör

– Zlatan? Självklart ska Peter Forsberg ha bragdguldet. Bara genom att komma tillbaka har han gjort den största bragden 2009. Allt annat förbleknar jämfört med det. Men jag skulle inte protestera om Zlatan får det, det är närmast löjligt att våra största aldrig hyllas. I mina ögon går det tio Anja Pärson på en Zlatan. Och tolv på en Foppa.

Stefan HOLM

Sportbladets reporter

- Jag blir inte direkt förvånad över att Laul lanserar Zlatan som sin kandidat, men vad är egentligen en bragd? Att en av världens bästa fotbollsspelare vinner skytteligan i Serie A? Att han avgör en ligamatch mot Real Madrid? Är inte det snarare att sköta sitt jobb? För mig är en bragd något oväntat, som när Robin Söderling kliver in på centrecourten på Roland Garros, bryter Rafael Nadals segersvit och skickar en chockvåg genom hela idrottsvärlden. Får han inte bragdguldet borde han åtminstone få brugdguldet. Han är haj på tennis, om man säger så.