”Ett stort jävla självmål av disciplinnämnden”

Järnkaminerna kräver att Djurgården överklagar

SPORTBLADET

Djurgårdens fans stängs ute från den allsvenska premiären nästa år och klubben får böta 200 000 kronor.

Det blev straffet efter planrusningen och misshandeln av Assyriskas spelare i samband med kvalmatchen den 8 november.

– Ett slentrianmässigt kollektivt straff och ett stort jävla självmål av Disciplinnämnden, säger Järnkaminernas ordförande Magnus Öhrman till Sportbladet.

Supporterföreningens ordförande blir förbannad när Sportbladet informerar honom om fotbollsförbundets bestraffning mot klubben efter incidenterna mot Assyriska i det allsvenska kvalet.

”Går aldrig att få bort sista smällen”

– Det är återigen den perfekta kollektiva bestraffningen där de drar samma över alla kant för vad en idiot gör. Det här hindrar inte en idiot från att göra bort sig. Du kan aldrig få bort den sista smällen, avsett om det är på krogen på en konsert eller på en fotbollsmatch. Det kommer alltid att hända någonstans. Det gör det inte rätt att hindra mig från att gå på fotboll, säger Magnus Öhrman.

Järnkaminera kräver nu att klubben överklagar straffet.

– Det här ska bedstridas med näbbar och klor. 10 000 straffas för att en person inte kan uppföra sig. Så får dte inte gå till. Det skapar mer problem än de tror sig kunna få bort.

”Vi behöver hjälp”

Ordförande är kritisk till att förbundet valt linjen att hela tiden straffa klubbarna för händelserna på arenorna. Han förespråkar istället ett större samarbeta mellan klubbarna och fotbollsförbundet för att tillsammans lösa problemen.

– Vi behöver hjälp, inte kollektiva straff baserade på kollektiva antaganden och slentrianmässiga

fördomar. När Disciplinnämnden gör så här blir det helt fel. De eliminerar de unga killar som går på fotboll och sköter sig. Hur resonerar de nu när det inte spelar någon roll hur de agerar utan de straffas ändå?

ARTIKELN HANDLAR OM