Aftonbladet
Dagens namn: Cecilia, Sissela
STÖRST I SVERIGE - 3,5 MILJONER LÄSARE VARJE DAG
Startsidan / Sportbladet

Zlatan – männens klara favorit

Zlatan Ibrahimovic är Sveriges överlägset mest populäre idrottare­. Inte ens hans nej tack till landslaget har rubbat populariteten. I Sifos undersökning har 31 procent Zlatan som sin favorit.

Men i Norrland vinner Peter Forsberg mot Zlatan med 25,2 procent mot 22,1.

Zlatans popularitet går bara uppåt. Framför allt bland män är han populär, nästan 38 procent av alla män lägger sin röst på Zlatan. Bland kvinnorna får han bara 24,6 procent, men det är ändå mest av alla idrottare i omröstningen.

Några som inte tycker om Zlatan i lika hög grad som genomsnittet är de som sympatiserar med Sverigedemokraterna. Där får Zlatan 25,1 procent av rösterna. Ibrahimovic är mycket mer populär hos moderater där han får 37,3 procent.

Helena större i norr

Zlatans framgångar har varit enorma­ under året. Först vann han den italienska ligan med Inter samtidigt som han tog hem den italienska skytteligatiteln. Sedan bytte han klubb till Barcelona där hela hösten varit en enda stor framgångsvåg. Och efter segern i klubblags-VM i helgen berättade han att han är långt ifrån mätt:

– Personligen är jag hungrig på fler titlar, jag har fortfarande inte vunnit spanska ligan, cupen eller Champions League. Det ger extra motivation för mig och förhoppningsvis för hela laget.

En sak som han har kvar att vinna är norrlänningarnas hjärta. Där är det fortfarande Peter Forsberg som är kung. Zlatan är inte ens näst bäst i Norrland, det är skidskytten Helena Jonsson som fick 0,3 procentenheter mer än Zlatan.

SENASTE NYTT

Sportbladet

Visa fler
SPORTBLOGGAR
Brennings blogg

Patrik Brenning

SILLY SEASON

Rykten & övergångar

Om Aftonbladet