Här är fler som verbalt attackerat förbundskaptener

SPORTBLADET

”Mick, du är en lögnare. Du är en jävla wanker. Jag uppskattade dig inte som spelare, jag uppskattar dig inte som manager och jag uppskattar dig inte som person. Du är en jävla wanker och du kan köra upp ditt VM i röven.”

Roy Keane ger tidernas utskällning till förbundskaptenen Mick McCarthy efter att ha blivit besviken på Irlands förberedelser inför VM 2002.

”Jag kan köpa dig, jag kan köpa ditt hus, din familj och berget vi sprang på i Slovenien. Du var ett kukhuvud som spelare och du är likadan som tränare”.

Sloveniens nationalhjälte Zlatko Zahovic är missnöjd med förbundskaptenen Srecko Katanec.

”Jag kan ta att bli petad, men jag blir jävligt irriterad när han när han sitter och snackar skit i tv. Det gör mig förbannad.”

WHL-proffset Alexander Urbom till Hockeyserige.se efter att förbundskapten Pär Mårts petat honom från pågående JVM.

”Jag blir jävligt irriterad. Jag tycker det är skrämmande. Han tar med Franzén (Mathias) som inte hör hemma i ett landslag längre. Han har varit duktig, men är det inte längre.”

Handbollsspelaren Fredrik Petersen till Ystads Allehanda efter att förbundskapten Ingemar Linnéell inte tagit ut honom till Super Cup i Tyskland 2005.

”Jag har spelat under (Marcello) Lippi, (Fabio) Capello, (Jean) Tigana, (Didier) Deschamps och till och med (Claudio) Ranieri. Det är förbundskaptener av högsta klass, eftersom de har vunnit titlar. När man ser sådana fakta framför sig är det svårt att acceptera beslut från någon som inte har vunnit någonting”.

David Trezeguet om franske förbunds­kaptenen Raymond Domenech i januari i år. Detta efter att ha varit utfryst ur den franska truppen, och sedan petats från en plats i EM 2008.

”Dina träningar tråkar ut oss. På tolv år med det franska laget har jag aldrig varit i en liknande situation. Vi vet inte hur vi ska spela, var vi ska vara på planen eller organisera oss. Det fungerar inte.”

Thierry Henry kritiserar förbunds­kapten Raymond Domenech i Le Parisien under höstens franska VM-kval. Barcelonastjärnan förnekade senare sitt uttalande.

”Det var ett dåligt beslut att tillsätta någon som inte känner till landet, mexikansk fotboll, mexikanska spelare och miljön här.”

Barcelonas mexikanske landslagsspelare Rafael Marquez kritiserar Sven-Göran Eriksson för Reuters.