Tio hårresande år i Premier League

Decenniets flummigaste frisyrer i världens bästa fotbollsliga

1 av 22
David Seaman, Abel Xavier, David James och Rio Ferdinand.
SPORTBLADET

Premier League är lätt att assocciera med passionerad publik, tempostark fotboll och humle-präglade lördagssittningar i tv-soffan.

Men ligan har också varit en 00-talets främsta skådeplatser för fotbollsexhibitionister som nyttjat hårsvallet som ett sätt att ta plats i centrum.

Här levererar Sportbladet några uppmärksammade alster – kalla det årtiondets flummigaste PL-frisyrer.

Vissa klart mer misslyckade än andra.

Tio år från nu – hur kommer du egentligen minnas David Beckham?

Som den outtröttlige högerspringaren med den fantastiska högerfoten som gav hundratio procent i alla möjliga och omöjliga lägen?

Eller som den bildsköne kameleonten som bytte utseende med samma frekvens som Magnus Hedman led av kärleksproblem?

Xavier i klass för sig

00-talet var i alla fall decenniet där fåfängan (hrm...) – till bland andra Sir Alex Fergusons och Harry Redknapps stora förtret – flyttade in i omklädningsrummen för att stanna, där någon form av blingbling blev en naturlig accessoar och där världens fotbollsvirtuoser plötsligt också tävlade i uppfinningsrikedom med det egna yttret som bidrag.

Och Beckham i all ära, men det finns en uppsättning exempel på exhibitionistisk humor som i vissa fall tangerat till storhetsvansinne.

Vem har vi glömt

Det är nämligen svårt att undgå Taribo Wests genmanipulerade ananasliknelse, Marouane Fellainis mickfrilla a la Carlos Valderrama i 00-tappning eller Abel Xaviers... cornr... tuppk... 'frisyr'.

Har vi glömt någon?

Säkerligen, så tveka inte på att ge exempel på om någon kan utmana den gode Abel Xavier...