Experten: Han måste svara på frågor om Elin

”Fortfarande inte end of the story”

SPORTBLADET

Tigers presskonferens gick galant, enligt medierådgivaren Paul Ronge. Men Elin Woods frånvaro skapar frågetecken, säger Ronge:

– Det är fortfarande inte end of story. Han duckade för ­frågan om hon stödde honom, ­säger Ronge.

Paul Ronge.

Presskonferensen har varit omtalad länge. Det är första gången han anordnar en presskonferens sedan han tog en paus i december. När Paul Ronge kommenterar Woods insats på presskonferensen är han både positiv och negativ.

– Golfmässigt sköter han det bra. Han ger ett avspänt och ärligt ­intryck, svarar på frågorna och så vidare.

”Elin är akilleshälen”

Och det som inte var golfmässigt, hur skötte han det?

– Den stora akilleshälen tycker jag är att Elin inte kommer vara där. Det är fortfarande inte end of story. Reportrar kommer fortsätta att gräva i hur det kommer att gå. Kommer de att bli ihop? Blir det skilsmässa? Blir det bråk om pengar? Flyttar hon till Sverige?

Vad ska han göra?

– När jag håller på med krishantering är det viktigaste att få slut på en kris. Att få stopp på blodflödet, sätta tryckförband så att det slutar.

Men förutom det rent personliga tycker Ronge att Woods skötte det bra. Framförallt när journalisterna frågade om golf sken han upp:

– Då glänste hela tandgarnityret, han såg glad ut. När han pratade om mottagandet han fick av supporters på banan, säger Ronge som också ger en domedagsprofetia om

Tigers äktenskap:

– Min känsla, som kan vara totalfel, är att hans äktenskap är kört. Det är min känsla. Hon borde ha varit där och markerat att det är bra att han börjar spela igen. Jag kan ha jättefel, men det är min känsla.

ARTIKELN HANDLAR OM