Uppskuren – trots visir

Johansson millimeter från svår ögonskada

Foto: Jimmy Wixtröm
Blod, svett och...blod? Magnus Johansson hade änglavakt i går. Kristoffer Ottossons klubba skar upp två sår på kinden, men ögat klarade sig precis.
SPORTBLADET

LINKÖPING. Stjärnbacken Magnus Johansson, 37, var millimetrar från att få en bestående ögonskada.

Kristofer Ottossons klubba skar upp två sår, mycket nära ögat.

– Magnus hade tur, säger läkaren Christer Andersson.

Det var i första perioden, i en närkamp vid sargen, som Djurgårdens Kristofer Ottossons klubba hamnade mycket olyckligt.

Den for upp i ansiktet på OS-backen Magnus Johansson och när Johansson lämnade isen blödde han från ansiktet.

Det såg otäckt ut och Linköpings spelare blev mycket irriterade på domarna att de inte såg den höga klubban och att Djurgårdens Kristofer Ottosson inte blev utvisad. Eftersom blodvite uppstod borde Ottosson ha visats ut 2+2.

”Stor skada”

Johansson fick snabbt vård i båset och läkaren Christer Andersson tog hand om OS-backen och satte ett förband vid ögat.

– Han fick en klubba i ansiktet och kraften från klubban var så stor att det blev två sår runt ögat. Det kan inte ha varit någon handske eller liknande, det måste ha varit en klubba som gjort så stor skada, säger Christer.

Efter matchen syddes Johansson med flera stygn och han såg tagen ut i Linköpings omklädningsrum efter segern.

– Det känns okej. Jag hann inte bli rädd och jag tror inte att det kommer att svälla upp mer än det redan gjort, säger Johansson.

Magnus Johansson bär visir, men trots det var han ytterst nära en svår ögonskada.

– Magnus hade tur och det var 10 millimetrar från att han fått en ögonskada och han kunde fått en blödning i ögat vilket kan medföra synfel, säger läkaren.

”En olyckshändelse”

Hade Linköping förlorat matchen hade de med stor säkerhet haft mer synpunkter på domaren och misstaget vid Johanssons skada.

Nu var det glada toner i omklädningsrummet och Johansson såg fram emot att spela i ytterligare en semi.

Ottosson var ovetande om Johanssons ögonskada.

– Jag har inte sett situationen i efterhand och vet inte ens om det var min klubba som träffade honom. Märkte inte att han blödde och jag såg bara att han hade en lapp under ögat, säger han.

– Man brukar känna om klubban åker upp, men nu gjorde jag inte det. Är det min klubba är det en olyckshändelse, jag kan bara hoppas att det gick bra.