– Nu hatar de mig här

Mourinho om sin galna kväll:
Jag är Barcelonas nya fiende

SPORTBLADET

BARCELONA. José Mourinho slog ut klubben där hans egen karriär tog fart.

I går firade han Inters taktiska triumf med att ryka ihop med Barcelonas målvakt.

– Jag vet att de aldrig kommer att gilla mig här, jag är Barcelonas nya fiende, säger Intertränaren.

Foto: AP
RASANDE När slutsignalen gick på Camp Nou sprang José Mourinho ut på planen i ett lyckorus och firade segern. Något som gjorde Barcelonas målvakt Victor Valdés rasande. Valdés försökte stoppa Intertränaren men domaren och representanter från Inter fick gå emellan.

När den belgiske domaren blåste av matchen sprang José Mourinho ut på planen för att fira. Halvvägs stoppades han av Barcelonas målvakt Víctor Valdés som såg ut att vara mycket irriterad på Intertränarens initiativ.

– Valdés trodde att jag ville provocera och fira på ett dåligt sätt. Så var det inte, jag sprang dit för att mina supportrar satt på andra sidan och jag har rätt att fira med dem, säger Mourinho om händelsen.

”Figo borde tacka mig”

Efter de senaste årens matcher mot Barcelona, både som tränare för Chelsea och Inter, har portugisen utvecklats till klubbens antagonist. Detta trots att han själv jobbade för Barcelona som översättare under några år i slutet av nittiotalet.

– Jag har blivit Barcelonas nya fiende. Luis Figo borde tacka mig. Han kan komma hit utan problem nu när det är mig folk hatar, säger Mourinho om sin assistent som varit katalanernas stora hatobjekt sedan han lämnade Barcelona för Real Madrid.

José Mourinho hamnade senast i blåsväder i för ett par månader sedan då han sa att han Italien inte gillar honom och att han inte gillar Italien. Men relationen till Inter går utanför det.

”Är min bästa dag”

– Jag trodde att jag redan hade fått all kärlek man kan få när jag tränade Chelsea, men med Inter går det ännu längre än så. Jag är totalt förälskad i klubben och dess supportrar. Det här är min bästa dag, ännu bättre än när jag vann Champions League, säger Intertränaren, som också fick frågan om han skulle vilja tränare Barcelona en dag.

– Man är dum om man som tränare inte vill det, och jag är inte dum. Men jag är inte heller dum nog att tro att det hat folk känner för mig här kan omvändas till kärlek, säger Mourinho, som var mycket nöjd med hur hans lag genomförde matchen mot Barcelona.

– Jag tycker att vi förtjänade oavgjort. Barcelona festade innan matchen, vi sparade oss till efteråt.

Första finalen på 38 år

I Inters omklädningsrum firades finalplatsen kungligt. Det är första gången på 38 år som Milanolaget når final i Europacupspel.

– Vi fick lida mycket hela matchen, eftersom vi fick en spelare utvisad så tidigt. Men vi gjorde vad vi skulle och nu är vi i final, säger högerbacken Maicon.

Nu ställs Inter mot Bayern München i finalen i Madrid den 22 maj i år.

– Vi ville skriva historia och det har vi gjort nu. Vändpunkten kom när vi slog ut Chelsea borta, då fick vi självförtroende. Nu ska vi till Madrid för att skriva ännu mer historia, säger Sulley Muntari.